BROJKE SU JASNE: Zvezdi treba "čudo" za plej-of, ovako se kotira Partizan

Novosti online

24. 03. 2023. u 17:17

KOŠARKAŠI Crvene zvezde slavili su protiv Baskonije, i na taj način sačuvali teorijsku šansu da se plasiraju u top 8 fazu Evrolige. Dok Partizan, koji sudbinu o plasmanu u top 8 drži u svojim rukama, mora da pobedi Olimpijakos da bi tako i ostalo.

БРОЈКЕ СУ ЈАСНЕ: Звезди треба чудо за плеј-оф, овако се котира Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Na Tviteru je osvanuo procentualni grafikon sa šansama koje klubovi imaju da se domognu mesta među osam najboljih. Četiri ekipe su već obezbedile plasman u dalju fazu i to su Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako, dok su ostale još četiri ulaznice.

Najveću šansu ima petoplasirani Fenerbahče, koji ima verovatnoću od 98,01% da se domogne prvih osam pozicija. A odmah iza je i beogradski Partizan koji stoji na 90,76%, što će reći da skoro samo da čudo može da odvoji crno-bele od Top 8 faze, a naročito nakon jučerašnjeg poraza Baskonije u Beogradu od Zvezde.

U grupi timova koji su jako blizu je i Makabi koji stoji na 89,43% šanse da se domogne plej-ofa.

Polovičnu šansu imaju Baskonija i Žalgiris. Španci su trenutno na 64,26%, dok Litvanci imaju malo manje šanse sa 63,60%. Prate ih Valensija sa 29,77% i Anadolu Efes sa 29,16%.

Ispred Crvene zvezde se na tabeli nalaze još Virtus sa 9,36% šanse, kao i Olimpija Milano sa 8,93% mogućnosti. A crveno-beli? Prema kalkukacijama i računicama, tim Duška Ivanovića ima svega 1,50% šansi da se plasira u plej-of, što će delovati i pomalo razočaravajuće za navijače kluba sa Malog Kalemegdana.

Poslednji tim koji ima i promil šanse da se domogne plej-ofa je Bajern sa 0,03% verovatnoće. PAO, Alba i Asvel ni matematički ne mogu u Top 8 fazu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega