SRPSKA POSLA! Liga Evrope i Liga konferencija ušle u burnu završnicu - "orlovi" u centru pažnje (VIDEO)

Novosti online

09. 03. 2023. u 23:01

MOŽDA nova runda drugog i trećeg po snazi evropskog klupskog nadmetanja u fudbalu nije počela najsjanije za Srbe, imajući u vidu da je početkom sedmice Sergej Milinković Savić sa Laciom izgubio u Rimu od AZ Alkmara sa 1:2 u prvom meču osmine finala Lige konferencija, ali to takmičenje, i isti stepen nadmetanja u Ligi Evrope, doneli su daleko više uspeha našim internacionalcima u četvrtak uveče.

СРПСКА ПОСЛА! Лига Европе и Лига конференција ушле у бурну завршницу - орлови у центру пажње (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

Prvi je slast pobede okusio Nemanja Matić. On je vrlo dobro odigrao svih 90 minuta u trijumfu Rome nad Real Sosijedadom od 2:0 za iskorak ka četvrtfinalu Lige Evrope

Usled jednog pada koncentracije dobio je i žuti karton naš iskusni fudbaler, ali to nije umanjilo odličan utisak koji je ostavio:

Klub iz Rima ga je na društvenim mrežama nazvao "gladijatorom na sredini terena", a u onlajn anketi  - navijači "vučice" su ga proglasili igračem utakmice.

Ali, nije on bio jedini Srbin koji je zablistao.

Takođe u Ligi Evrope odličan je bio i "orao" iz tabora Juventusa. Ovoga puta ne Dušan Vlahović, koji je protiv Frajburga zamenjen u 67. minutu, već njegov klupski kolega, a i saigrač iz reprezentacije Srbije, Filip Kostić.

Lukas Kubler iz Frajburka i Juventusov Filip Kostić u duelu / FOTO: Tanjug/AP

Upravo je Kostić maestralno centrirao u 53. minutu sa levog krila, a svetski šampion  s Argentinom Anhel di Marija utrčao i glavom doneo pobedu "staroj dami" od 1:0 (VIDEO).

U trijumf se "umešao" i Luka Jović, i to u meču osmine finala Lige konferencija između Fiorentine, za koju nastupa, i turskog Sivaspora.

Ekipa iz Firence je pobedila sa 1:0, i to nakon što je Jović preko svoje glave šutnuo loptu, a ona se potom odbila pravo pred Baraka koji je u tom, 69. minutu, i postigao jedini gol na utakmici (VIDEO).

Od zanimljivijih duela koji su bili na programu na evro-sceni u četvrtak, izdvojila su se dva spektakularna remija, i to oba u Ligi Evrope.

Sporting i Arsenal su svoj prvi duel okončali rezultatom 2:2, a tri gola na ovoj utakmici postigli su domaći igrači. Na njihovu žalost, preokret posle ranog vođstva "tobdžija" nisu zadržali jer je fudbaler portugalskog tima, Japanac Morita, u 62. minutu zatresao sopstvenu mrežu, postavivši tako konačan rezultat.

Sa druge strane, senzacionalni Rojan Union iz Belgije je protiv ekipe koja (sa pravom?) mašta o tituli u nemačkoj Bundelisi, Uniona iz Berlina, triput vodio, a na kraju je bilo 3:3. Domaćin je čak promašio i penal, pri zaostatku od 12, ali je odmah potom uspeo da poravna rezultat, te da u 89. minutu preko Mičela dođe do pogotka kojim je najavljen spektakl i u revanšu.


Liga Evrope 2022/2023 - osmina finala, prve utakmice, rezultati:


Roma - Real Sosijedad 2:0 (1:0)
Bajer Leverkuzen - Ferencvaroš 2:0 (1:0)
Sporting - Arsenal 2:2 (1:1)
Union Berlin - Rojal Union SG 3:3 (1:1)
Juventus - Frajburg 1:0 (0:0)
Mančester junajted - Betis 4:1 (1:1)
Sevilja - Fenerbahče 2:0 (0:0)
Šahtjor - Fejenord 1:1 (0:0)

Liga konferencija 2022/2023 - osmina finala, prve utakmice, rezultati:


Lacio - AZ Alkmar 1:2
AEK - Vest Hem 0:2 (0:2)
Anderleht - Viljareal 1:1 (0:1)
Šerif Tiraspolj - Nica 0:1 (0:1)
Bazel - Slovan 2:2(2:1)
Fiorentina - Sivaspor 1:0 (0:0)
Gent - Bašakšehir 1:1 (1:1)
Leh - Đurgarden 2:0 (1:0)

Bonus video: VELIKA FRKA NA MARAKANI: Ružne scene obeležile kraj 169. "večitog derbija"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)