DIGITRON U RUKE! Evo šta je Partizanu potrebno da izbori plasman u top 8 Evrolige

Novosti online

08. 03. 2023. u 08:34

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć u Bolonji ekipu Virtusa sa 88:79 (28:26, 17:21, 20:16, 21:16), u utakmici 27. kola Evrolige.

ДИГИТРОН У РУКЕ! Ево шта је Партизану потребно да избори пласман у топ 8 Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Beogradski crno-beli su šesti na tabeli Evrolige sa 15 pobeda i 12 poraza i nastavljaju borbu za plasman u plej-of, koji im je nadohvat ruke. Naime, do kraja ligaškog takmičenja je ostalo još sedam utakmica.

Ukoliko je suditi prema prethodnoj sezoni, ekipe su sa 17 pobeda ulazile u top 8, međutim, pitanje je da li će i ove godine biti dovoljno. 

Partizan je na odličnom putu da se nađe među osam najboljih ekipa u Evropi. Matematički gledano, potrebno je tri pobede u sedam kola, ali u isto vreme treba pratiti dešavanja ostalih klubova i njihove rezultate. Za početak, izuzetno težak meč će crno-beli imati u Evroligi protiv Milana, u okviru ovog duplog kola.

Potom, Partizanu sledi i meč sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, posle kog će putovati u Tursku na megdan Efesu, koji su već savladali na svom terenu. Naravno, pre njihovog duela sa Efesom, crno-beli će pažljivo posmatrati i duel ovog kluba i Crvene zvezde, gde će se uzdati da njihov najveći rival dođe do pobede radi njihove "mirnije" budućnosti.

Odmah zatim ide i meč protiv Budućnosti u Podgorici, pa potom i Olimpijakos kod kuće. Za kraj ovog "paklenog" marta, dolaze u Beograd Cedevita Olimpija u okviru ABA lige, potom Barselona i Real Madrid.

Tehnički, Partizan bi u martu mesecu mogao dosta toga da obezbedi, očekuju svi u crno-belom da će upravo ti domaći mečevi protiv Olimpijakosa, Barselone i Reala doneti makar jedno iznenađenje, a možda čak i dva, jer kako je i gore navedeno - sezona je puna čuda.

Ukoliko Partizan uspe da iskoristi neke šanse, neke da prokocka, zabeleži poraz koji je sastavni deo sporta, imaće i dve popravne situacije u aprilu. Crno-beli će u aprilu igrati protiv Monaka na njihovom terenu, a potom će u poslednjem kolu Evrolige igrati protiv dosta slabog Panatinaikosa.

Naravno, Partizan ukoliko želi da zavisi samo od sebe, moraće crno-beli da zabeleže pobede, bar tri.

Ukoliko crno-beli zabeleže dve pobede ili čak manje, onda će morati dosta da gledaju i ka drugim ekipama, da pažljivo prate njihove rezultate. Čak i u ovim situacijama crno-belima na ruku idu međusobni skorovi, pa tako timovi poput Baskonije, Žalgirisa, Virtusa... moraju da imaju po pobedu više, ako žele da zaobiđu crno-bele na tabeli.

Dosta toga će zavisiti i od Anadolu Efesa, koji ima meč manje, ali taj meč je protiv Reala iz Madrida u gostima. Takođe, iduće nedelje su na programu i mečevi Makabi - Baskonija, kao i Žalgiris - Makabi, ali i Žalgiris - Valensija... Previše međusobnih konkurenata se nadmeće sa samim sobom, gde Partizan juri svoju šansu.

No, ipak, sedam utakmica do kraja nikako nije malo... Igre tek počinju, a u njima Partizan ima dobre karte.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)