ŽREB ZA KUP ''MILAN CIGA VASOJEVIĆ'': Zvezda protiv Kraljeva, Art Basket ide na Partizan

Novosti online

07. 03. 2023. u 15:22

Košarkašice Crvene zvezde u polufinalu završnog turnira Kupa "Milan Ciga Vasojević" u Nišu igraće protiv Kraljeva, dok će se Partizan sastati sa ekipom Art Basket, odlučeno je danas žrebom u Kući košarke.

ЖРЕБ ЗА КУП МИЛАН ЦИГА ВАСОЈЕВИЋ: Звезда против Краљева, Арт Баскет иде на Партизан

KSS

Polufinalni mečevi na programu su 19. marta, a finale je 20. marta u dvorani "Čair". Paralelno sa seniorkama ponovo će igrati i pionirke, i to Mini kup, na kome će biti isti parovi, samo što će umesto pionirki Partizana igrati Student iz Niša. Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Dušan Projović izjavio je da ga raduje činjenica da će i ove godine Kup "Milan Ciga Vasojević" biti u Nišu.

- Nadam se da ćemo uspeti da ponovimo uspeh od prošle godine, kada su svi učesnici bili prezadovoljni i izrazili želju da se ponovo vidimo u Nišu. Čestitam klubovima koji su ostvarili plasman, želim im da na terenu pokažu ko je zaista najbolji. Na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke, posle dve godine ponovo ćemo imati Mini kup za pionirke, gde će niška publika imati priliku da vidi mlade talentovane devojčice i kakva je budućnost ženske košarke. Nadam se da će tim malim košarkašicama učešće na ovom turniru ostati u večnom sećanju kao što je bilo slučaj prethodnih godina kada smo imali ovo takmičenje u kontinuitetu - izjavio je Projović.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da je ponosna što je potpisan novi ugovor i što će grad na Nišavi i sledeće godine biti domaćini i muškom i ženskom Kupu.

- Kao nekadašnja košarkašica žao mi je što ženska košarka nema toliko veliku popularnost u Nišu kao muška, i na tome treba vi, devojke, da radite, a posebno mi je drago što se naš ženski košarkaški klub Student polako, ali sigurno vraća na mesto koje mu pripada, a grad u tome svestrano pomaže. Videli ste kakvi smo domaćini bili tokom Kupa Radivoja Koraća, verujem da ćemo još bolji biti 19. i 20. marta. Dođite da se zajedno radujemo, da osetite naš merak, naše gostoprimstvo, toplinu južnog dela Centralne Srbije i neka najbolji pobedi - rekla je gradonačelnica Niša.

Trofej u Kupu brane košarkašice Crvene zvezde.

BONUS VIDEO: IVANA VULETA ZA "NOVOSTI" PO DOLASKU U BEOGRAD: Moram da budem zadovoljna

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a