PARTIZAN GRABI KA TOP 8! Crno-beli pobedili Virtus, jure ka plej-ofu Evrolige

Novosti online

07. 03. 2023. u 22:45

KOŠARKAŠI Partizana ostvarili su važnu pobedu protiv Virtusa sa 79:88 (26:28, 21:17, 16:20, 16:23) u 27. kolu Evrolige i nastavili su da hitaju ka plej-ofu elitnog takmičenja.

ПАРТИЗАН ГРАБИ КА ТОП 8! Црно-бели победили Виртус, јуре ка плеј-офу Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su pokazali još jednom da su pravi kada to treba da budu. Imali su sjajnu podršku sa tribina i krupnim koracima jurišaju ka plasmanu među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Nisu blistali ni jedni ni drugi u odbrani u prvom poluvremenu, ali su zato izabranici Željka Obradovića u drugom delu meča zaključali prilaze košu i izvojevali veliku pobedu u "Segafredo Areni".

Koliko je defanziva bila na visini zadatka najbolje pokazuje činjenica da je jedan od najoljih igrača domaćeg tima Marko Belineli ostao bez poena, uz šut iz igre 0/5 i čak tri izgubljene lopte.

Partizan je u poslednji kvartal ušao sa +2 - 63:65, a onda je krenuo da igra izvrsno. Odbrana je bila na nivou, u napadu je stvari u svoje ruke uzeo Egzum, dva puta je poleteo ka košu rivala. Ipak, radio je sve dobro na ovoj utakmici reprezentativac Australije. Meč je okončao sa 17 poena, sedam skokova, isto toliko asistencija i tri ukradene lopte.

Tim Serđa Skariola je pokušao da se vrati u finišu utakmice, no gosti su taj nalet odbili i stigli do 15. pobede u elitnom takmičenju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejms Naneli sa 18 poena, Dante Egzum i Kevin Panter su postigli po 17. Na drugoj strani najbolji je bio Mam Žaite sa 14 poena, pratili su ga Džordan Miki i Semi Odželej sa po 13. Miloš Teodosić je duel završio sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 12 skokova.

Partizan je sada na učinku 15-12, a Virtus 12-15.

Virtus - Partizan 79:88 (26:28, 21:17, 16:20, 16:23).

Dvorana: "Virtus Segafredo Arena". Gledalaca: oko 8.000. Sudije: Danijel Irizuelo (Španija), Žozef Bisan (Francuska) i Gentian Čiči (Turska).

Virtus: Menion, Belineli, Pajola 9, Bako 4, Žaite 14, Lundberg, Heket 5, Miki 13, Vims, Odželej 13, Teodosić 11, Abas 10.

Partizan: Vukčević, Ledej 8, Avramović, Panter 17, Smailagić 9, Papapetru 3, Egzum 17, Naneli 18,  Lesor 5, Trifunović, Anđušić, Madar 11.

Četvrta četvrtina: Virtus - Partizan 79:88

40' - Egzum je poenima sa linije penala okončao meč.

40' - Partizan je u odličnoj poziciji. Madar je pogodio oba bacanja, a do kraja utakmice ostale su je još 24 sekunde.

40' - Virtus je izgubio loptu, ali je Ledej dugo na zemlji držao loptu, duže od pet sekundi. Ipak, potom je Teodosić izgubio loptu i gosti su u idealnoj poziciji.

40' - Dobio je Panter u jednom duelu nezgodan udarac od Žaitea. Obradović je zatražio čelendž kako bi se proverilo da li ima elemenata za nesportski faul. Ipak, bio je običan. Potom je Lesor napravio korake, pa je Skariolo na 47,8 sekundi pozvao minut odmora.

39' - Finta šut i pogodak flouterom Egzuma. Partizan je blizu velike pobede. Nisu gosti napravili faul i to je kaznio trojkom Abas.

38' - Dobar napad Virtusa koji je zakucavanjem završio Miki, ali onda Naneli pogađa važnu trojku.

37' - Odželej je iskoristio uspavanost odbrane gostiju. Potom je lako do poena došao Žaite. Odmah tajm-autom reaguje Željko Obradović.

36' - Prvi put jedan tim ima dvocifrenu prednost. Opet je Egzum poentirao, potom Žaite i Ledej. A onda Teodosić pogađa trojku i to uz faul Smailagića. Srpski as nije realizovao dodatno bacanje.

35' - Još jedno strašno zakucavanje Egzuma. Nova ukradena lopta za crno-bele, čak 13. Strašan period meča za goste koji jurišaju ka pobedi. Nestvarnu odbranu igra tim iz Beograda u ovim momentima.

33' - Ukrao je Egzum loptu i poleteo je iz kontre kao košu Virtusa. Belineli je totalno van utakmice. Ima 0/4 iz igre i čak tri izgubljene lopte. Mora tajm-aut da traži Skariolo.

32' - Kakva energija gostiju. Madar je iščeprkao loptu rivalu i uspeo da pogodi. Opet je Partizan odigrao odličnu odbranu, ali je tim iz Bolonje uspeo nekako da izvuče napad. Odželej se izborio za dva slobodna bacanja. On je oba puta bio precizan - 65:67.

31' - Prvi napad u poslednjem kvartalu imala je ekipa Virtusa i odigrala ga je veoma loše. Partizan je bio sjajan u odbrani. Identično su uzvratili crno-beli.

Treća četvrtina: Virtus - Partizan 63:65

30' - Sjajni Naneli je pogodio težak šut. Belineli ništa ne može da pogodi, igrači Partizana igraju sjajnu odbranu na iskusnom italijanskom igraču.

29' - Promašio je Smailagić, ali popravio je to Egzum iz "odbojke". Na drugoj strani otvorenu trojku nije pogodio Odželej.

28' - Treća u nizu izgubljena lopta za goste, a onda i bespotreban faul Lesora nad Bakoom koji je taj poklon iskoristio i vratio prednost timu iz Bolonje. Zaista neverovatan meč, dosta dobrih poteza, dosta grešaka...

28' - Izgubio je Anđušić loptu, iskoristio je to Pajola i poentirao u kontri. Opet su gosti izgubili loptu, Belineli je potom promašio dve vezane trojke, da bi Miki uhvatio ofanzivan skok i izborio se za dva bacanja. Centar domaćeg tima je opet oba pogodio - 61:61.

27' - Krenuo je Miki snažno da zakuca, ali nije mu to dozvolio Lesor koji ga je zaustavio faulom. Ipak, bivši igrač Himkija je realizovao bacanja. Sada se uglavnom poentira sa linije penala. Naleli je pogodio samo jedno.

26' - Izgubio je Teodosić loptu. Iskoristio je to Naneli i pogodio novi flouter, to je bio njegov treći pogodak na taj način na ovom susretu. Žaite je na drugoj strani bio polovičan sa crte. Lepo je Egzum iskoristio činjenicu da je rival u bonusu i iznudio je dva bacanja. Reprezentativac Australije je bio precizan oba puta.

25' - Majstor je Teodosić. Odigrao je leđima protiv Pantera i poentirao je levom rukom. To je bio osmi poen nekadašnjeg košarkaša CSKA.

24' - Miki je na drugoj strani kaznio lošu odbranu Partizana i pogodio je trojku i to tako što je ostao potpuno sam. Čudan napad Partizana i na kraju je ipak uspeo da ga poenima završi Panter - 52:56.

23' - Krenuo je Žaite na prodor i iznudio je fal Smailagića. Centar domaćeg tima pogodio je oba bacanja, iako mu to nije najjači segment u igri. Neverovatan šut je pogodio Naneli.

22' - Teodosić nije pogodio trojku, ali jeste Smailagić na drugoj strani, a onda ni Miki nije bio precizan. Smailagić nastavlja da muči rivala na startu trećeg kvartala. Odmah je tajm-aut zatražio Skariolo. Nema sumnje da ovakvu igru žele da gledaju navijači Partizana.

21' - Au! Kakvo otvaranje drugog poluvremena. Naneli je probio po čeonoj liniji i snažno je zakucao. Na drugoj strani je Partizan uspeo da ukrade loptu.

Druga četvrtina: Virtus - Partizan 47:45

Ovaj meč uživo prati legenda oba kluba, sada predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, koji je na poklon dobio dres Virtusa sa brojem 5.

20' - Poslednji napad crno-belih je rešio Naneli koji je lepo probio i pogodio flouter. Tajm-aut je zatražio trener Virtusa na 4,5 sekundu do kraja prvog poluvremena. Menion je šutnuo trojku iz daljine, no nije bio precizan.

20' - Sjajna alej-up kombinacija Menion - Žaite i zakucavanje francuskog igrača. Na drugoj strani Papapetru pogađa trojku. Žaite je naterao Lesora da ga fualira, pa će izvesti dva slobodna bacanja zbog toga što su gosti u bonusu. On je bio polovičan sa crte.

19' - Promašio je Panter trojku, ali je Ledej "doleteo" i spustio loptu u koš i to pod faulom. Odmah tajm-autom reaguje Serđo Skariolo. Krilni centar gostujućeg tima nije pogodio bacanje.

18' - Ostao je sam pod košem Odželej i lako je poentirao. Domaćin je napravio seriju 11:2. Ovo je prekinuo Madar poenima sa poludistance - 44:38.

18' - Novo sjajno dodavanje srpskog košarkaša. Nemaju crno-beli rešenje za bivšeg kapitena naše reprezentacije. Već sada ima sedam asistencija i šest poena. Odmah je nakon poena Žaitea minutom odmora reagovao Željko Obradović.

17' - Dobra kontra Partizana i poeni Pantera. Još jedna asistencija Teodosića i poeni Mikija pod košem rival.

15' - Avramović je ukrao loptu Pajoli, a onda je promašaj Pantera ispravio Ledej. Na drugoj strani Abas je ponovo poentirao. Potom je bio precizan i van linije 6,75.

15' - Već petu asistenciju je upisao Teodosić, posle njegovog dodavanja snažno je zakucao Avudu Abas.

14' - Neverovatan šut je pogodio Pajola. Crno-beli su malo stali u napadu u ovim trenucima. Tu seriju je prekinuo Smailagić koji je bio polovičan.

13' - Napravio je korake Egzum i po inerciji krenuo na prodor, zaustavio ga je Bako, a igrač Partizana je nezgodno pao. Ipak, uspeo je da nastavi utakmicu, što je najvažnije.

12' - Pronašao je Egzum rupu u reketu rivala i poentirao je pod faulom. Australijanac je pogodio i dodatno slobodno bacanje.

11' - Virtus je poveo trojkom Alesandra Pajole kome je ovo bio peti poen.

Prva četvrtina: Virtus - Partizan 26:28

10' - Sjajan napad domaćih za finiš prve četvrtine. Pajola je primetio da je Odželej usamljen pod košem, uposlio ga je i ovaj je snažno zakucao. Partizan je odlično odigrao prvi kvartal u napadu, ali odbrana je bila problem.

9' - Lepo je naskočio i pogodio sa poludistance Pajola, a Panter nastavlja da muči rivala. Odželej je iskoristio mis meč sa Anđušićem i uspeo je da poentira i to uz prekršaj beka gostiju. Realizovao je i dodatno bacanje bivši igrač Bostona.

9' - Sjajni Lesor pogađa i to pod faulom. Francuz je pogodio i dodatno bacanje - 19:26. Ovo je ujedno najveća prednost crno-belih do sada.

8' - Ledej je faulirao Ismaela Bakoa koji je sa linije penala bio precizan. A navijači Partizana su sigurno želeli da vide ovakav početak.

7' - Čudan koš Lesora. Borio se za skok i nekako provukao loptu kroz obruč. Na drugoj strani Teodosić je drugi put bio precizan van linije 6,75. Lepo se za poziciju pod košem rivala izborio Ledej i poentirao. Potom je Panter ukrao loptu Teodosiću i lako položio.

6' - Neverovatno brzo se igra na ovom susretu. Opet je do poena došao Panter, dok je na drugoj strani precizan bio Žaite i to nakon što je ispravio promašaj Heketa.

5' - Dobar napac Partizana i poeni Nanelija sa poludistance. Potom je Panter promašio šut van linije 6,75.

4' - Nesportski faul napravio je Egzum, pa je dva penala pogodio Heket, a onda i trojku. Svih pet su bili deo bivšeg igrača CSKA - 12:13.

4' - Odželej je posle dva promašena penala uspeo da poentira ispod koša Partizana. Treću trojku za crno-bele pogodio je Smailagić, a onda je i Panter ubacio šut za dva. Sjajno otvaranje meča za goste.

3' - Igra se brzo na početku utakmice. Gosti su dobro otvorili duel, posebno u napadu, što im je i zaštitni znak ove sezone. Drugu trojku pogodio je Madar - 5:8.

2' - Dobro se oslobodio Naneli i pogodio flouter za prvo vođstvo crno-belih na ovoj utakmici.

1' - Meč je počeo trojkom Miloša Teodosića. On se ovim pogotkom izjednačio po broju trojku sa legendarnim Vasilisom Spanulisom (518). Na drguoj strani je Panter uzvratio istom merom.

Virtus je meč krenuo u petorci Heket, Teodosić, Odželej, Miki i Žaite. Crno-beli meč počinju u sastavu Madar, Panter, Naneli, Ledej i Smailagić.

20.35 - Kasni početak utakmice zbog problema sa semaforom.

20.10 - Veliku podršku sa tribina imaće crno-beli. Navijači su bili raspevani na ulicama Bolonje.

Uoči meča:

Crno-beli su proteklog vikenda pogotkom Džejsma Nanelija u poslednjoj sekundi uspeli da savladaju Split u ABA ligi i u dobrom raspoloženju dočekuju duel sa timom Serđa Skariola.

I Virtus je u pobedio Tortonu u tesnom meču u Seriji A. Tako su i jedni i drugi izvojevali teške trijumfe u prvenstvima.

Ovaj meč je važan za obe ekipe koje se bore za plasman u Top 8 Evrolige. U boljoj poziciji je Partizan koji ima učinak 14-12, dok je tim iz Bolonja na 12-14.

Prvi meč ovih rivala pripao je izabranicima Željka Obradovića koji su pobdili ubedljivo - 90:62.

BONUS VIDEO: JOKIĆEVA „STOTKA“: Koga Srbin juri po broju trpl-dablova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)