TRAGEDIJA NA SRPSKI NAČIN: Vildoza se potpuno slomio posle debakla Zvezde

Novosti online

25. 02. 2023. u 07:50

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom terenu od ekipe Albe sa 87:72 u meču 25. kola Evrolige, čime su maltene sami sebe eliminisali u borbi za Top 8.

ТРАГЕДИЈА НА СРПСКИ НАЧИН: Вилдоза се потпуно сломио после дебакла Звезде

FOTO: KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Iako su nošeni podrškom sa tribina, ali i samopouzdanjem koje su stekli posle osvajanja Kupa u Nipu, crveno-beli sjajno počeli utakmicu, pa je delovalo da će ovo biti trijumfalno veče izabranika Duška Ivanovića, u jednom trenutku se sve promenilo, a na kraju je ekipa sa začelja tabele odnela ubedljivu pobedu iz Beograda.

- Da budem iskren osećam se užasno, ne znam šta da kažem. Morali smo da dobijemo ovu utakmicu, kao i sve ostale ovog tipa - započeo je priču plejmejker za "Sportal".

Dodao je i da je glavni razlog poraza to što su se on i saigrači opustili.

- Mislim da je najveći problem bio što smo se opustili, a oni su to u pravo vreme, na pravi način iskoristili. Šta je, tu je, ne smemo da se mnogo bavimo ovim porazom. Okrećemo se novim utakmicama i novim izazovima.

Nada se da će se situacija promeniti kada Fakundo Kampaco zaigra.

- Očekuje nas takođe jedna teška utakmica u Minhenu. Mislim, zapravo sam ubeđen da će i Faku igrati. Ima da odigra utakmicu sa Argentinom 26. i mislim da će se posle priključiti timu. Znamo svi kakav je on igrač i koliko može da doprinese timu. Ipak, ne možemo se oslanjati samo na njega - istakao je Argentinac, pa nastavio:

- Moramo da nastavimo da radimo, da poštujemo sve dogovore i moramo da se potrudimo da igramo kako smo igrali u prvom poluvremenu. Smatram da moramo dosta da radimo na mentalnoj snazi. Smatram da smo jako dobra i talentovana ekipa, samo moramo da nastavimo da radimo što više i što bolje. Jedno je sigurno - ne smemo da prestanemo da se borimo!

Kao jedan od razloga neuspeha naveo je i to što su crveno-beli promašili gomilu otvorenih šuteva.

- Stali smo, to je zapravo istina. Ali mislim da je veći problem to što smo počeli da promašujemo neke otvorene šuteve, pa se na to onda samo nadovezala loša odbrana. Zaista su zaslužili ovu pobedu i čestitam im. 

Na kraju, pričao je i kakav je bio osećaj nakon osvajanja "Žućkove levice". 

- Osećaj je fenomenalan, zaista. Drago mi je da je Fakundo bio tu sa mnom i da smo podelili ovaj uspeh. Moram da priznam da je navijanje bilo fantastično, ne znam šta da kažem. Hvala navijačima na svoj podršci koju nam pružaju, to nam mnogo znači. Prvi Kup, prvi trofej, sjajno je zaista. Ipak, imamo još mnogo utakmica pred nama, nacionalni Kup je iza nas i moramo da se fokusiramo na sve ispred nas.

Dodao je i da jedva čeka da zaboravi ovo meče.

- Jedva čekam da odem kući i da se odmorim i da se potrudim da što pre zaboravim ovo veče. Voleo bih da je bio drugačiji ishod, ali tako je - kako je - završio je Vildoza razgovor za "Sportal".

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista