CRVENI OD ŠAMARA: Alba po tradiciji preslišala očajnu Zvezdu

V. Preradović

24. 02. 2023. u 22:35

DA nije Zvezdine gubitničke tradicije u duelima sa Albom, moglo bi da se konstatuje da je doživela šokantan poraz od najlošijeg tima Evrolige.

ЦРВЕНИ ОД ШАМАРА: Алба по традицији преслишала очајну Звезду

FOTO: M. Vukadinović

Imajući na umu učinak 2-7 sa berlinskim timom pre susreta u 25. kolu Evrolige, možemo da konstatujemo da je pocrvenela od žestokog šamara sa potencijalno pogubnim posledicama po plej-of ambicije - 72:87.

Dve različite četvrtine odigrali su crveno-beli u prvom poluvremenu. U uvodnoj četvrtini kao odlikaši koji su odradili domaći zadatak pre utakmice, u drugom kao ponavljači koji su zaboravili šta je profesor pričao pre časa. U prvih deset minuta kontrolisali su tempo meča, do trojke Matiseka sa zvukom sirene u potpunosti zatvorili liniju dalekometne paljbe. Tečnim napadom koji je uključivao skoro svakog na terenu umakli su na 13 razlike, nateravši berlinsku ekipu da u hodu traži neku novu koncepciju.

U drugoj četvrtini zalet je uhvatio Vildoza, činilo se da utakmica već u ranoj fazi zamiče u jednosmernu ulicu. Međutim, Alba je agresivnijom odbranom uzvratila udarac i urušila Zvezdinu koncepciju. Nerazumno ispuvanje van linije 6,75 (1/8 u ovom periodu) pomoglo je protivniku da se vrati u meč, i to na nekarakterističan način. Gosti su igrom u reketu protiv mlake odbrane Ivanovićevog tima uporno nagrizali samopouzdanje crveno-belih i do sredine treće deonice preuzeli vođstvo.

To više nije bio dvoboj favorita i autsajdera, već meč nalik odlučujućem u plej-ofu, gde obično presuđuju jači nervi. Do tada se nemački reprezentativac Lo isporofilisao kao napadački lider svog tima, dok je u ekipi Zvezde taj konkurs još bio otvoren. Logika je nalagala da tu ulogu na ravne časti podele Nedović i Vildoza, ali su obojica u tim trenucima pucala ćorcima.

OVACIJE ZA GUDURIĆA

KADA je bek Fenerbahčea Marko Gudurić ušetao u dvoranu u pauzi između prve i druge četvrtine, dočekale su ga očekivane ovacije Zvezdinih navijača posle fenomenalne partije protiv Partizana prtehodnog dana.

Izdanak crveno-belih ostao je u Beogradu kako bi se stavio na raspolaganje reprezentaciji Srbije za poslednju kvalifikacionu utakmicu za SP, u ponedeljak sa Velikom Britanijom.

Izgledalo je kao da su timovi košarkaške filozofije. Nestrpljivi napadi crveno-belih završavali su se nerezonskim trojkama, do tajm-auta u 2. minutu poslednje četvrtine ispalili su 24 projektila od kojih je samo pet pronašlo cilj. Sa druge strane, Alba je kopirala Zvezdinu igru strpljivih akcija, snažne defanzive iz kojih proističu kontranapadi i laki poeni.

Pritisak imperativa pobede u ovom meču ulio je vodu u uši Ivanovićevim igračima, koji su besciljno tumarali u završnih deset minuta, bez pomoći ruke sa klupe koja bi ih usmerila u pravom smeru.

CRVENA ZVEZDA - ALBA 72:87 (25:15, 19:24, 17:21, 11:27)

DVORANA „Aleksandar Nikolić“. Gledalaca: 8.000. Sudije: Roča, Fufis, Laurinavičijus.

C. ZVEZDA: Vildoza 10 (5 izg. lopti), Lazarević 4, Mitrović 8, Lazić, Martin, Dobrić 7, Ivanović 9, Nedović 11 (1/9 za tri, 5 as), Marković 2, Kuzmić 2, Petrušev 14, Bentil 5.

ALBA: Lo 24, Proćida 11, Smit 8, Vecel 9, Matisek 3, Šnajder, Olinde 13, Kumađe, Timan 9, Sikma 2, Lamers 8, Blat.

DOŠLO VREME ZA KAMPACA

NAREDNI meč u Evroligi, 2. marta protiv Bajerna u Minhenu, biće prvi sa Fakundom Kampacom u timu. Zabrana registracije igrača ističe 28. februara, posle čega Crvena zvezda mora brzopotezno da reaguje jer rok za licenciranje za utakmice elitnog takmičenja traje do 1. marta.

Argentinski as trenutno nastupa za nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)