OBRADOVIĆ OVAKAV NIJE ČESTO, A NJEGOV KOLEGA - BESAN NA EVROLIGU: Burno posle meča Žalgiris - Partizan

Novosti online

03. 02. 2023. u 21:08

Trener KK Partizan Željko Obradović ponovo je vodio svoj tim do pobede u Evroligi, i to usred Litvanije nad Žalgirisom, pa i ne čudi zadovoljstvo trofejnog stručnjaka.

ОБРАДОВИЋ ОВАКАВ НИЈЕ ЧЕСТО, А ЊЕГОВ КОЛЕГА - БЕСАН НА ЕВРОЛИГУ: Бурно после меча Жалгирис - Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Partizan je u Kaunasu pobedio Žalgiris posle prilično impresivne partije, posle čega je strateg crno-belih za Evroliga TV istakao:

- Imali smo više ofanzivnih skokova nego oni skokova u odbrani. To je, naravno, jedna od ključnih stvari. Svakako da sam zadovoljan učinjenim, osim igrom u trećoj četvrtini. Mi smo na poluvremenu pričali u svlačionici da će tako nešto da se desi, jer je bilo očekivano da će Žalgiris krenuti daleko bolje, što i ne čudi, oni su vrlo borbena ekipa - započeo je "Žoc".

Potom je pohvalio ekipu i  za učinak u ofanzivi i u defanzivi, što ne čini često prilikom javnih obraćanja:

- Mi smo, posle te treće četvrtine, zaigrali daleko bolje. Odbrana je prosto bila odlična (u četvrtoj deonici), a onda se pokazao i napad, odnosno ofanzivni kvalitet koji posedujemo - rekao je Obradović.

A dok je on mogao da bude zadovoljan i zbog nestvarne preciznosti sa distance (trojke su pogađane sa 59% preciznosti, tj. 13/22), i zbog više ostvarenih ofanzivnih skokova (15) nego što su Litvanci imali odbrambenih (11), njegov kolega Kazis Maksvitis je bio prilično besan.

- Šta je razlog za poraz? To što smo imali manje energije. Ovo nam je drugi put da imamo "dupli evroligaški program" u jednoj sedmici i drugi put se dešava da mi imamo dan manje za odmor od našeg rivala (Žalgiris je igrao u sredu, pa u petak, a Partizan u ritmu utorak-petak, prim. aut.). Nemam ja šta da zamerim mojim momcima! - kipteo je od besa na Evroligu trener Žalgirisa.

Zak Ledej, koji je proglašen za igrača utakmice u Kaunasu, posle učinka od 11 poena i 10 skokova, dobro je upoznat sa dvoranom u kojoj je duel odigran, jer je tokom karijere nastupao i za Žalgiris.

- Morali smo da budemo agresivni. Rekao sam momcima kako je ovo posebna dvorana, posebna atmosfera, a mi smo bili kakvi i treba da budemo. Dobro, u trećoj četvrtini Žalgiris je, očekivano, dodao gas, ali smo mi izdržali i, zasluženo, pobedili - rekao je Ledej.

Upitan kako se oseća posle osam pobeda u poslednjih 10 utakmica, osmehnuo se:


- "Rastemo" kao tim. Najmlađi smo u Evroligi, odnosno ekipa s najmanje iskustva, pa učimo jedni o drugima, slušamo jedni druge... I, eto - zaključio je MVP susreta.

Više poena od njega, 17, za Partizan je dao Joanis Papetru:

- Dominirali smo na početku, ali znali smo da će se oni vratiti, jer su jak tim. A i neverovatna je ovo Arena, navijačima svaka čast. Ipak, mi smo držali plana, izdržali sve udarce, borili se do kraja i pobedili - rekao je Papapetru.

Narednu utakmicu u Evroligi Partizan igra u četvrtak, 9. februara, u Minhenu protiv Bajerna, a prethodno će biti gost Megi, u ABA duelu koji je zakazan za nedelju od 18.30.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri