JOKIĆ STIGAO LEGENDU NBA LIGE: Srpski košarkaš na putu da sruši još jedan rekord

Novosti online

10. 01. 2023. u 14:09

SRPSKI košarkaški as Nikola Jokić ušao je u istoriju NBA lige u pobedi Denvera nad Lejkersima 122:109, ali je na istom meču ispisao i novu stranicu istorije franšize iz Kolorada.

ЈОКИЋ СТИГАО ЛЕГЕНДУ НБА ЛИГЕ: Српски кошаркаш на путу да сруши још један рекорд

FOTO: Tanjug

Džoker je postao prvi igrač u istoriji najjače lige na svetu sa sto odsto procenta šuta iz igre a da je pritom zabeležio po deset ili više poena i skokova i 15 ili više asistencija.

Međutim, to nije jedina istorijska stvar koju je Jokić uradio, dvostruki uzastopni MVP lige se nastupom na ovom meču izjednačio sa legendom NBA lige Karmelom Entonijem u broju nastupa za Nagetse.

Odigrao je Nikola svoj 564. meč u dresu Denvera, a tačno toliko ih je odigrao i Melo. Sada su njih dvojica izjednačeni na večnoj listi na šestom mestu, a do kraja sezone Jokić će skoro sigurno doći na peto mesto na kome se nalazi Bil Hanzlik. Bek Nagetsa iz osamdesetih ima 593 odigrana meča.

Četvrti na listi je nekadašnji šuter Ti Ar Dan sa 734 odigrana meča, a na trećem mestu je centar iz šezdesetih i sedamdesetih Bajron Bek koji je odigrao 747 mečeva. Drugo mesto drži Den Isel sa 802 meča, a na prvom je najveća legenda Denvera u istoriji Aleks Ingliš koji je odigrao 837 utakmica za Nagetse. 

BONUS VIDEO - Gde su sad i šta rade "klasići" Nikole Jokića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)