"OVO JE TREBALO DA SE IZBEGNE": Unija igrača Evrolige o slučaju Zvezde i Kampaca

Novosti online

05. 01. 2023. u 13:55

Kazna Evrolige upućena Crvenoj zvezdi i zabrana registrovanja igrača, pre svega novog pojačanja Fakunda Kampaca, izazvala je reakciju širom Evrope.

ОВО ЈЕ ТРЕБАЛО ДА СЕ ИЗБЕГНЕ: Унија играча Евролиге о случају Звезде и Кампаца

FOTO: KK Crvena zvezda

Klub i takmičenje su se više puta oglašavali zvaničnim saopštenjima, kao i generalni direktor Maršal Glikman, a sada se uključila i Unija igrača Evrolige i objasnila zašto su zaista crveno-beli kažnjeni.

Saopštenje ELPA, Udruženje igrača Evrolige, prenosimo u celosti:

- Ukoliko klub prekrši pravila o zaostalim dugovanjima, pravosudni organi Evrolige mogu da izreknu razne sankcije ekipi, uključujući i zabranu registracije novih igrača i trenera. Ovo je slučaj Crvene zvezde Beograd.

Striktno sprovođenje pravila dovelo je do toga da je Crvena zvezda nedavno vratila zaostale zarade svim igračima, što je dobrodošao rezultat i još jedan dokaz uspešnosti sistema.

Dok ELPA podržava trenutni sistem koji se odnosi na zaostala dugovanja, imperativ je da pravosudni organi Evrolige donose odluke razumno i efikasno i u kratkom roku. Ovo se nije dogodilo u pomenutom slučaju, pa je naš član Fakundo Kampaco koji je nedavno potpisao sa klubom i koji je član Unije igrača Evrolige ušao u problem. Negativno odugovlačenje celog procesa je uticalo na i te kako bitan sistem.

Konačno, kazna od 25.000 evra i zabrana registracije novih igrača ne dotiču se toliko kluba koliko igrača, koji za sada ne može da obavlja svoju profesiju na najvišem nivou bez svoje lične krivice. Za ELPA je sve ovo moglo i trebalo da se izbegne.

Iz tog razloga, ELPA će se obavezati da unapredi pravila, ne samo u smislu efikasnosti i transparentnosti, kako bi sprečila da se slične situacije ponove u budućnosti.

ELPA će nastaviti da podržava Fakunda Kampaca u rešavanju pravnih implikacija ove odluke - navodi se u zvaničnom saopštenju Unije igrača.

Podsetimo, Crvena zvezda nema pravo registrovanja novih igrača do 28. februara.

BONUS SADRŽAJ - Navijači Zvezde i Olimpijakosa zajedno skandiraju "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!