HITNA REAKCIJA: Crvena zvezda saznala za kaznu Evrolige zbog koje Fakundo Kampaco ne može da igra i uradila ovo

Novosti online

04. 01. 2023. u 20:50

FAKUNDO Kampaco stigao je u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje, ali Argentinac za sada u crveno-belom dresu može da igra samo u ABA ligi, pošto je Evroliga izrekla šampionu Srbije zabranu registrovanja novih igrača. Tim povodom, klub sa Malog Kalemegdana je u sredu uveče povukao važan potez.

ХИТНА РЕАКЦИЈА: Црвена звезда сазнала за казну Евролиге због које Факундо Кампацо не може да игра и урадила ово

FOTO: KK Crvena zvezda

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je klub odmah nakon dostavljanja odluke od strane finansijskog panela Evrolige i izrečene kazna (po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine), uputio hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige (CEO) Maršalu Glikmanu, kao jednu od svojih pravnih mogućnosti, da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Evroliginog Disciplinskog pravilnika.

KK Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve Evrolige, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige.

O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom određivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju.

Bilo koja druga sankcija bi postigla svrhu kažnjavanja administrativnog prekršaja, a svrha kažnjavanja je ispunjenje finansijskih obaveza, što je KK Crvena zvezda svakako ispunila.

KK Crvena zvezda bio bi apsolutno iznenađen izostankom brze i pozitivne reakcije Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge", navodi se u saopštnju.

Kampaco je od dolaska na Mali Kalemegdan propustio dve utakmice u elitnom takmičenju, protiv Olimpijakosa i Barselone.

Do sada je za Zvezdu argentinski plejmejker odigrao dve utakmice, naravno u ABA ligi. Debitovao je u duelu sa čačnskim Borcem, a nastupio je i protiv Splita.

BONUS VIDEO: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna