DUŠKO IVANOVIĆ PROGOVORIO O GORUĆIM PITANJIMA: Zabrana registracije i Luka Vildoza u fokusu pred meč Valensija - Crvena zvezda

Novosti online

04. 01. 2023. u 19:31

KOŠARKAŠKI klub Crvena zvezda očekuje meč Evrolige protiv Valensije, a uoči meča, crveno-beli tabor muče problemi sa povredama, kao i sa zabranom registracije novih igrača. Upravo su ove dve teme bile u fokusu Duška Ivanovića, uoči putovanja u Španiju.

ДУШКО ИВАНОВИЋ ПРОГОВОРИО О ГОРУЋИМ ПИТАЊИМА: Забрана регистрације и Лука Вилдоза у фокусу пред меч Валенсија - Црвена звезда

FOTO: M. Vukadinović

Srpski klub kažnjen je zabranom registrovanja novih igrača sve do kraja februara. Upravo to bilo je jedno od prvih pitanja za trenera Duška Ivanovića na otvorenom treningu u Pioniru pre odlaska u Valensiju.

- Da smo mogli da registrujemo Fakunda bilo bi lakše, sada će biti mnogo teže. Ovi momci moraće da daju više od sebe - započeo je Ivanović.

Naredne teme bila je poraz od Barselone, dobijen meču koji su crveno-beli izgubili, neregularnom trojkom Nikole Mirotića, koja je sudijskim previdom priznata. On je odveo meč u produžetak, a tamo su Katalonci slavili.

- Teško je pao poraz od Barselone zbog načina na koji smo izgubili. Ne igraju oni od juče, to je sastavni deo sporta. Karakter igrača se gleda u tome koliko puta ustane kada padne i koliko brzo. Oni taj kvalitet imaju.

Evroliga se izvinila javno, jer je Mirotić gazio liniju na šutu za tri.

- Nema ničega tu, bilo je evidentno, sudija je trebalo da vidi, to izvinjenje ne menja ništa.

Pohvalio je narednog protivnika, a od plejmejkera neće moći da računa ni na Luku Vildozu i Nikolu Ivanovića koji su takođe povređeni.

- Istina, igraćemo sa manjim brojem igrača na toj poziciji, ali se naše ambicije ne menjaju. Igramo protiv tima koji je izvanredna napadački, imaju tradiciju da dovode igrače sa napadačkim talentom i šutom za tri poena. Imaju puno prostora za igru jedan na jedan. Mi igramo odbranu, ali ćemo morati još bolje. Nema tu nekih iznenađenja, svako svakoga danas zna, sve se vidi na snimcima.

Nije još uvek poznato kada bi Vildoza mogao da se vrati na teren.

- Videćemo za Luku. Kod povrede mišića sve zavisi od pojedinca, nije egzaktno. Kod njega može da bude brže ili sporije, nadam se da će biti brže.

Dobra vest je to što Nikola Ivanović trenira sa timom, doduše još nije počeo da radi u kontakt igri posle povrede rebara.

- Igrao bi i sa slomljenim rebrima, ali smo mu rekli da ne može. Nadam se da će brzo doći, kada je ta povreda u pitanju, ima tačno vreme, ne rizikujemo. Imamo tu i još neke manje probleme, što je normalno sa ovolikim brojem mečeva - zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere