"ZA VAS JE ISTORIJSKI DERBI, ZA NAS NIJE!" Crveno-beli pred Partizan - Zvezda u Evroligi "progovorili" i o Kampacu

Novosti online

07. 12. 2022. u 20:00

KOŠARKAŠI Crvene zvezde seriju pobeda u Evroligi pokušaće da nastave protiv Partizana. O očekivanjima prvog istorijskog derbija koji se igra u elitnom takmičenju govorili su trener i plejmejker crveno-belih Duško Ivanović i Luka Vildoza.

ЗА ВАС ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ДЕРБИ, ЗА НАС НИЈЕ! Црвено-бели пред Партизан - Звезда у Евролиги проговорили и о Кампацу

FOTO: M. Vukadinović

Iz redova šampiona ABA lige ističu da se sa dosta motiva spremaju za okršaj sa crno-belima, ali da ovaj meč nije mnogo drugačiji od ostalih.

- Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Sve će se promeniti u odnosu na prethodni duel sa crno-belima. Druga utakmica, druga atmosfera, drugačiji Partzizan... Svaka utakmica je različita. Nadamo se da će atmosfera uticati pozitivno na nas. Svakom igraču bi trebalo da bude zadovoljstvo da igra pred 20.000 ljudi. To da je za vas ovo istorijski prvi derbi, to je za vas tako. Za nas je samo još jedna utakmica sa Partizanom, normalno da će oba tima izvući neke pouke iz prve utakmice, ko će se bolje snaći, videćemo. Rekao sam i pre prve utakmice da Partizan ima izvanredan napad, što su i dokazali kasnije u utakmicama protiv Valensije i Budućnosti. Ako ne igraš dobru odbranu, imaju igrače koji igraju dobro 1 na 1, trče dobro, prepoznaju odbrane, a bez odbrane nema ništa - rekao je Ivanović.

Argentinski organizator igre se raduje prvom evroligaškom okršaju sa večitim rivalom.

- Imamo ista očekivanja, oni će sigurno promeniti nešto, ali moramo da budemo spremni, da odradimo naš posao, radimo i mi na detaljima kako bi bili bolji. Biće uzbudljivo igrati tu utakmicu po prvi put u Evroligi. Ništa drugačiju atmosferu ne očekujem ni na ovoj utakmici u odnosu na prošlu u kojoj smo mi bili domaćini, biće to dobra utakmica. Igrao sam neke derbije kada sam bio mlad, sada sam ovde, uživam i znam da će biti sjajno - istakao je Vildoza.

Obojica su upitana da prokomentarišu priče koje se tiču Fakunda Kampaca i njegovog eventualnog dolaska u Zvezdu.

- Kampaco, znam ga dobro. Hoće u Zvezdu da dođe? Nemam pojma, stvarno - kratko je rekao trener crveno-belih.

Njegov zemljak nije bio mnogo rečitiji.

- Nisasm se čuo sa Kampacom. Čuo sam za priče, ali namam predstavu kakva je situacija. Fokusiran sam na utakmicu, a naravno da bih bio srećan da dođe. On je moj prijatelj i bilo bi sjajno da dođe, ali ne znam ništa o tome - istakao je organizator igre prvaka Srbije.

Podsetimo, utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se sutra od 20.30 u "Areni".

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu