"NEK ME ZGAZI MERCEDES, A NE FIĆA": Marina Maljković na zanimljiv način zaključila Svetsko prvenstvo

Novosti online

29. 09. 2022. u 08:51

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković osvrnula se na nastup naše selekcije na Svetskom prvenstvu.

НЕК МЕ ЗГАЗИ МЕРЦЕДЕС, А НЕ ФИЋА: Марина Маљковић на занимљив начин закључила Светско првенство

FOTO: AP/Tanjug

Devojke su završile takmičenje u četvrtfinalu, pošto su od njih bile bolje Amerikanke - 88:55, a s obzirom na to da je u našoj reprezentaciji odrađena smena generacije, nije se moglo više ni očekivati.

- Bila sam i ranije zadovoljna i srećna, ali ovo mi je leglo najiskrenije. Sve je išlo normalnim putem i pobede i porazi. Sve je prošlo kroz lepu energiju, logičan tok, bez ikakvih turbulencija. Osećam se dobro jer koliko god da nemaju u nekim momentima i talenta, ali sada će one malo da se uobraze. Šalim se, to im nikada neće biti dozvoljeno. Koliko god da nisu imale nikakvog znanja i svega, uvek su me gurale svojim predanim radom i meni je to najvažnije. Kao i svojim ljudskim osobinama. Osećaj jedne ispunjenosti jer smo odradili najboljeg što smo mogli. Možemo mirno da spavamo - rekla je Maljkovićeva za "Sport klub".

Za nekoliko meseci košarkašice će se opet okupiti.

- Verujem da hoće. Pratimo ih uvek, sada ćemo maksimalno da se uključimo... Priča nije završena. Moraju još mnogo da uče. Ne bi valjalo da one u svojim klubovima ne nastave sa ovim. Trudićemo se da imamo kvalitetan kontakt sa njima i da se ovaj lepi talas nastaviti. Da podsetim, formiran je novi stručni štab. Stalno se prave novi treneri kao i novi igrači. Skroz je krenula nova rekonstrukcija. Zadovoljna sam i sa tim. Treneri napreduju... Radili smo u lepom ambijentu, lepoj atmosferi - dodala je ona.

Da li je morala baš Amerika da nam "padne" u četvrtfinalu?

- Moralo je, baš je moralo. Ako treba da me zgazi, nek me zgazi mercedes, a ne "fića". Malo šale... Tako je, moralo je da to bude poslednji test, poslednja škola. Sigurno ćemo igrati bolje protiv Amerike sledeći put - zaključila je Maljkovićeva.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HITNE MERE ZBOG MOGUĆIH NESTANAKA STRUJE: U Austriji će deliti obroke ukoliko dođe do kolapsa