TEŽE NIJE MOGLO: Srbiji minimalne šanse protiv moćnih Amerikanki

M.T.

28. 09. 2022. u 14:13 >> 14:20

AMERIKANKE su do sada pobeđivale rivalke na SP sa prosečno 46 poena razlike.

ТЕЖЕ НИЈЕ МОГЛО: Србији минималне шансе против моћних Американки

FIBA

Srbija je u utorak uspela da savlada Francusku u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu u Australiji i tako zauzme treće mesto, ali će zahvaljujući odluci FIBA da se četvrtfinalni parovi žrebaju izabranice Marine Maljaković imati najtežeg mogućeg protivnika, selekciju SAD u četvrtak rano ujutru od četiri sata po srednjoevropskom vremenu.

Teži zadatak nije mogao da zapadne selekciji Srbije, koja je značajno podmlađena na ovom planetarnom šampionatu, ali je ipak uspela da se plasira među osam najboljih i sada je očekuje eliminacioni dueal protiv najtrofejnije ženske košarkaške selekcije koja je 10 puta osvajala svetsku titulu, od čega poslednje tri u nizu. Srbija je u takmičenje po grupama završila sa skorom od tri pobede i dva poraza koja su došla od Kanade i domaćina Australije, dok su pobeđeni Mali, Japan i Francuska.

Na drugoj strani su Amerikanke koje su se prošetale kroz grupu ostvarivši svih pet pobeda, a svoje rivalke su pobeđivale sa prosečno 46 poena razlike. Portoriko, Južna Koreja i Bosna i Hercegovina su doživele rezultatsku katastrofu protiv SAD, dok su nešto bolje prošle Belgija i Kina koje su poražene sa 15, odnosno 14 poena razlike.

Nema sumnje da će izabranice Marine Maljković dati sve od sebe da Amerikankama pruže što jači otpor, ali im u korist ne ide ni istorijat međusobnih susreta. Do sada je Srbija protiv SAD odigrala pet utakmica, a svih pet je pripalo Amerikankama i konačna razlika se uglavnom kretala oko 20 poena prednosti u njihovu korist.

Mi smatramo da će proraditi srpski inat i da će naše igračice pružiti čvrst otpor i prvo poluvreme izgubiti sa manjom granicom od zadatog hendikepa.

NAŠ TIP: 1.poluvreme -16,5 H2  (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)