"OSUĐENI NA SMRT IGRAJU NAJBOLJE UTAKMICE": Bogdan Tanjević na zanimljiv način najavio meč Srbije i Italije

Novosti online

11. 09. 2022. u 12:22

REPREZENTACIJA Srbije igra meč osmine finala na Evropskom prvenstvu od 18.00 časova protiv Italije.

ОСУЂЕНИ НА СМРТ ИГРАЈУ НАЈБОЉЕ УТАКМИЦЕ: Богдан Тањевић на занимљив начин најавио меч Србије и Италије

FOTO: Printskrin/Tviter/IvanAsanin

Za MaxBet sport je govorio legendarni Bogdan Tanjević, čovek koji fenomenalno poznaje obe košarke, obe ekipe.

– Najbolje evropsko prvenstvo ikada. Najveći broj ekipa sa namerom da osvoji medalju, fali samo Letonija. Reprezentacije nikada nisu bile punije sa najboljim igračima – počeo je priču Bogdan Tanjević.

Veliki trener je upozorio na bolne rane koje Srbija nosi zbog poraza od Italije na prošlogodišnjem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

– Pravo da vam kažem da je utakmica velikog rizika. Bolovi od prošle godine se teško zaboravljaju. Tu je još to sećanje, bio je to ubedljiv poraz od Italije, težak je njihov stila za selekciju Srbije.

Nikola Jokić dominira na prvenstvu Evrope, Bogdan Tanjević je izneo svoje mišljenje kako će Italijani da ga čuvaju.

– Oni će da igraju na “blef”, da ga udvajaju i utrajaju. Puštaće spoljne igrače da imaju otvoren šut da im bude teret što su sami, da im stvore pritisak. Velika je razlika između Srbije pre godinu dana. Jokić je dominantan igrač. Sav je motivisan da te pobedi, ne gleda cifre, samo rezultat na tabli. Zbog toga je igra dobra, univerzalna, igra sa spoljnim i unutrašnjim plejmejekrom. Pešić je dobro postavio igru, jako mi se dopada kako Srbija igra. Ekipa ne može da igra dobro, ako ne igra dobru odbranu, a Srbija igra dobru odbranu. Mi smo u moje vreme neke nedostatke pokrivali dobrom odbranom – jasan je bio Tanjević.

Italijanski mediji su po rečima Bogdana Tanjevića već otpisali svoju reprezentaciju. To je opasno.

– Ogroman respekt i malo optimizma. To je opasno za početak utakmice, osuđeni na smrt igraju najbilje utakmice, izneće najveću energiju oslobođeni obaveze. Mogu da pogode ono što se ne pogodi protiv ekipe sa manje kvaliteta. Niži su ispod koša, Galinari im fali, može da se gura ispod koša, a kad izađe na osam metara pogodi trojku. Veliki je hendikep neigranje Galinarija.

Biće to i dvoboj dva trenera različitog iskustva, iskusnog Svetislava Pešića i neiskusnog Poceka.

– Uvek dajem prednost ekipama koje vodi Pešić. On zna da postavi ekipu. Imao je od koga da uči devet godina, to ti je osnovna škola plus ponovo prvi razred – uz osmeh je poručio Tanjević i nastavio: Fantastičan posao radi Kari, Poceko nema toliko iskustvo. Voditi reprezentaciju je drugačije nego kada vodiš klub, to su različite metodologije. Prednost je na strani Srbije kada je reč o seleketoru - zaključio je Tanjević.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)