KAKVE REČI ITALIJANSKOG SELEKTORA: Hvalio Đorđevića, Paspalja i Pešića, a šta je tek rekao za Danilovića

Novosti online

11. 09. 2022. u 08:34

Nastavlja se sa tim da imate "monstrume" u timu kao što su Jokić i Micić, ali mi nećemo odustati i pokušaćemo da igramo dobru košarku, rekao je selektor Italije Đanmarko Poceko pred duel sa Srbijom u osmini finala Evropskog prvenstva.

КАКВЕ РЕЧИ ИТАЛИЈАНСКОГ СЕЛЕКТОРА: Хвалио Ђорђевића, Паспаља и Пешића, а шта је тек рекао за Даниловића

FOTO: FIBA.Basketball

Duel između Srbije i Italije na programu je od 18 časova u Berlinu.

"Mnogo poštujemo Srbiju. Kao što znate, proveo sam dve sezone u Cedeviti u Zagrebu, rođen sam u Trstu, tako da sam stalno gledao jugoslovensko prvenstvo kada sam bio mali. Odrastao sam pored Paspalja, Đorđevića i verovatno najboljeg Danilovića. To je najbolja osoba koju sam upoznao u svom životu. On je bio "zver" i sjajna osoba u isto vreme. Pokušaćemo da vas pobedimo", rekao je Poceko i dodao da iz generacije u generaciju Srbija nastavlja da proizvodi talente u ovom sportu:

FOTO: Printskrin/Instagram/kosarkanadlanu

 

"Nastavlja se sa tim da imate "monstrume" u timu kao što su Jokić i Micić, ali mi nećemo odustati i pokušaćemo da igramo dobru košarku."

Pre nego što su Italijani izašli na trening, selektor Srbije Svetislav Pešić je srpskim medijima pohvalio svog mlađeg kolegu rekavši da je Poceko odličan trener.

"Kupiću mu ćevape i palačinke zbog toga. On je legenda. Ja sam mlad i učio sam od njega. Svaki trener kada dobije komplimente, on ih dobija jer njegovi igrači igraju dobro. Hvala treneru Pešiću na tome".

Pre nešto više od godinu dana, Italija je u Beogradu pobedila Srbiju u finalu kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

"Biće potpuno drugačije u odnosu na prošlu godinu. Jokić je u sjajnoj formi. Srbija igra veoma tvrdo, imaju dobru atmosferu. Naravno, Pešić kontroliše sve. Ima talenat, ima sve. Vidim da imate dobro zajedništvo i da poštujete jedni druge", rekao je Poceko i dodao da će od svojih igrača tražiti da samo daju sve od sebe:

"Želim da izađu na teren i da uživaju u meču. Ponekad u košarci, posebno kada vam je protivnik mnogo dobar, nije lako ući u utakmicu. Na kraju opsujete i kažete da niste odigrali dobru utakmicu i dali sve od sebe. Želim da svi izađu na teren i ako kojim slučajem izgube, bar daju sve od sebe."

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sa selekcijom Francuske.

BONUS VIDEO: Košarkaši Srbije odradili prvi trening u Berlinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)