NOVINARI, SMIRITE SE! NE ŠIRITE LAŽNI OPTIMIZAM: Pešić očekuje težak meč, govorio je i o Nedoviću!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

10. 09. 2022. u 18:50

KOŠARKAŠI Srbije odradili su drugi trening u "Maks Šmeling" dvorani, gde će u osmini finala Evrobasketa u nedelju igrati protiv Italije od 18 časova.

НОВИНАРИ, СМИРИТЕ СЕ! НЕ ШИРИТЕ ЛАЖНИ ОПТИМИЗАМ: Пешић очекује тежак меч, говорио је и о Недовићу!

FOTO: KSS

Nakon treninga Svetislav Pešić obratio se okupljenim novinarima koji prate Srbiju. Govorio je o narednom rivalu "orlova".

- Znamo da je ta utakmica zahtevna, kao i sve ovde na Evropskom prvenstvu. Ovo je faza gde se igra samo jedna utakmica, a tu je sve moguće. Mi se pripremamo da to moguće bude na našoj strani, ali znamo s kim igramo. Jedna fantastična, uigrana ekipa sa novim trenerom, veoma motivisana. Mi smo već imali s njima jedno iskustvo u Hambrugu, to je bila jedna utakmica kakvu očekujemo i sutra. Agresivna sa obe strane, oni su pokazali visoki kvalitet, mi smo uspeli tu utakmicu da dobijemo zahvaljujući jednom velikom moralu koji smo pokazali. Nije nam to bila najbolja utakmica koju smo ovog leta odigrali, ali smo od -15 uspeli da se vratimo zahvaljujući velikoj želji da dobijemo utakmicu, a s druge strane taj put je bio vrlo jasan. Odigrali smo odbranu na visokom nivou i onda je došao do izražaja i naš talenat u napadu. To će biti i sutra, vrlo teško da mogu da se dese dve iste utakmice, ja se nadam da će na kraju da bude isto i na tome radimo - rekao je Pešić, a preneo "Telegraf"

On je potom dodao:

- Tražimo apsolutnu mirnoću unutar ekipe, mirnoća samo povećava koncentraciju i na individualne i na kolektivne zadatke, to za sada imamo pod kontrolom. utakmica koja sigurno traži jednu posebnu individualnu pripremu, radi se o ekipi koja ima izvanredan balans napada i odbrane i moramo da odigramo jednu izuzetno kvalitetnu utakmicu, ako želimo da držimo stvari pod svojom kontrolom.

Meč Francuske i Turske nije gledao.

- Ne, ja to ne gledam, to gledaju pomoćnici, asistenti, zato su tu, da gledaju, da analiziraju. Ja nemam potrebu da gledam tu utakmicu, jer kao prvo uopšte ne znam da li ćemo mi protiv njih da igramo. Ja gledam ono što je pred nama - odgovorio je Pešić, a onda i poslao poruku novinarima:

- To što vi pišete, i vi se smirite malo, da bi igrači imali mirnoću da se pripreme za zadatke, ne širite lažni optimizam. radi se o jednoj izvanrednoj ekipi kakva je Italija, ja sam to već na početku priprema rekao, da je ovo Evropsko prvenstvo i da kad krenu eliminacione utakmice da je tu sve moguće. Bez obzira, ja mislim da smo u ovom trenutku bolji od njih, ali to moramo da pokažemo. Ovo nije plej-of, ovo je samo jedna utakmica. Videli ste koliko je bilo iznenađenja na Evropskom prvenstvu da su autsajderi pobeđivali. Smejali ste se nama kada smo izgubili od Belgije u poslednjoj sekundi, a i Španija je takođe izgubila od njih.

Što se tiče Nemanje Nedovića, i dalje nema tačnih vesti.

- Nemamo nikakve konkretnije vesti, on je na terapiji, kad budemo imali vesti, onda ćemo da znamo, rekao je Pešić.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)