SRBIJA NE SME DA POTCENI ITALIJU: Kapiten azura Datome ističe da je u nokaut fazi sve moguće

Tanjug

10. 09. 2022. u 12:22

KAPITEN košarkaške reprezentacije Italije Luiđi Datome izjavio je uoči meča osmine finala Evropskog prvenstva protiv Srbije da "orlovi" imaju jak tim, ali da ne smeju da potcene Italijane, jer je u nokaut fazi takmičenja na velikim turnirima sve moguće.KAPITEN košarkaške reprezentacije Italije Luiđi Datome izjavio je uoči meča osmine finala Evropskog prvenstva protiv Srbije da "orlovi" imaju jak tim, ali da ne smeju da potcene Italijane, jer je u nokaut fazi takmičenja na velikim turnirima sve moguće.

СРБИЈА НЕ СМЕ ДА ПОТЦЕНИ ИТАЛИЈУ: Капитен азура Датоме истиче да је у нокаут фази све могуће

Foto: EPA-EFE/SPYROS CHORCHOUBAS

Srbija će se sutra u Berlinu u 18.00 sastati sa Italijom, koju je nedavno savladala na Superkupu u Nemačkoj (90:86), ali od koje je poražena prošle godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre (102:95).


"Počinje nova faza u kojoj nema prava na grešku. Voleli bismo da smo u Milanu ostvarili bolju poziciju, ali besmisleno je vraćati se unazad. Srbija je jak tim, ali ovo je moje šesto Evropsko prvenstvo i iskustvo me je naučilo da se svaki detalj računa i da niko ne sme da priušti da potcenjuje protivnike. U Hamburgu smo igrali protiv Srbije, sada smo opet na njihovom putu i probaćemo da ih sprečimo da prođu dalje", izjavio je Datome, a preneo Sportal.it.

Krilni centar Italije Nikolo Meli protiv Srbije će odigrati 101. utakmicu za nacionalni tim, a poručio je da će on i njegovi saigrači u meču osmine finala EP morati da budu fokusirani tokom čitavog meča.

"Doći do stote utakmice u Milanu, gde sam i debitovao 2011. godine, bilo je nešto posebno. Ali sada ulazim u 101. utakmicu koja će biti kompleksna i fizički i sa mentalne tačke gledišta. Znamo dobro Srbiju jer smo se sastali sa njima nekoliko puta prethodnih godina. Imaju dubok roster sa dosta kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Moraćemo da budemo fokusirani svih 40 minuta i da pokušamo da pokvarimo njihove mehanizme koliko god možemo", izjavio je Meli, a preneo Sportal.it.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)