JOŠ JEDAN ODLAZAK SA MALOG KALEMEGDANA: Zvezda se rastala sa krilnim centrom

Novosti online

06. 09. 2022. u 16:56

CRVENA zvezda je ostala bez još jednog košarkaša koji je prošle sezone zadužio crveno-beli dres.

ЈОШ ЈЕДАН ОДЛАЗАК СА МАЛОГ КАЛЕМЕГДАНА: Звезда се растала са крилним центром

FOTO: KK Crvena zvezda

Naime, Amerikanac Eron Vajt više nije igrač kluba sa Malog Kalemegdana, objavio je aktuelni šampion Srbije i ABA lige na zvaničnom sajtu.

- Eron je u Crvenu zvezdu stigao prošlog leta, a u prošloj sezoni osvojio je sa našim klubom triplu krunu. I pored izuzetno teške povrede koju je zadobio na Magenta Kupu u Nemačkoj, tokom oporavka i van terena i na parketu Eron je na pravi način nosio dres Crvene zvezde i predstavljao crveno-bele. Eron Vajt je tokom jedne sezone u kojoj je osvojio tri trofeja odigrao 47 utakmica i postigao 290 poena. Klub ovom prilikom želi puno sportskih uspeha, sreće i zdravlja Eronu Vajtu u nastavku profesionalne karijere - stoji na sajtu Zvezde.

Bilo je dosta priče tokom leta da li će krilni centar ostati na Malom Kalemegdanu. U jednom momentu se to činilo kao realna opcija, međutim došlo je do rastanka.

Zvezdu su su osim Vajta od igrača iz prošle sezone napustili Nikola Kalinić (Barselona), Nejt Volters (Panatinaikos), Ostin Holins (Makabi), Dejan Davidovac (CSKA), Majk Cirbes (Benfika), dok je Marko Simonović završio karijeru i postao pomoćnik trenernu crveno-belih Vladimiru Jovanoviću.

Podsetimo, crveno-beli su do sada doveli Nemanju Nedovića, Džona Holanda, Hasana Martina, Dalibora Ilića, Filipa Petruševa i Džejlena Adamsa.

BONUS VIDEO: Kad "Bože pravde" zagrmi iz srpskih grla usred Praga, na Evrobasketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih