LUDA UTAKMICA NA EVROBASKETU: Turci promašili šut za pobedu, dva produžetka, Ataman pobesneo

Novosti online

04. 09. 2022. u 21:16

KOŠARKAŠI Turske i domaće Gruzije odigrali su u utakmicu za pamćenje.

ЛУДА УТАКМИЦА НА ЕВРОБАСКЕТУ: Турци промашили шут за победу,  два продужетка, Атаман побеснео

FIBA.Basketball

U okviru trećeg kolagrupe A, Turska je gostovala u "Tbilisi Areni", domaćoj Gruziji, a do neverovatne pobede domaćin je došao nakon dva produžetka 84:81. Bila je to prva pobeda Gruzije na ovogodišnjem Evrobasketu.

Iako je Turska nakon prve četvrtine imala 25:19, Gruzini su u drugoj četi Ergina Atamana dozvolili da postigne svega osam poena.

Treća četvrtina donela je egal, a puleni Iliasa Zoursa sačuvali su prednost 49:53.

Dobili su Turci poslednju četvrtinu 19:15, imao je Čedi Osman i šut za pobedu nakon polaganja Aleksandra Mamukelašvilija. Usledilo je dodatnih pet minuta igre.

Nisu akteri ovog meča posustajali ni u prvom produžetku. Poveli su turci, ali je domaćin smogao snage da dođe do novog izjednačenja i drugog produžetka.

Utakmicu možemo da svedemo pod košarkaški klasik, nakon gotovo 50 minuta igre na semaforu je stajalo 81:81, ponovo je Mamukelašvili preuzeo odgovornost. Pogodio je trojku, a Čedi osman na drugoj strani pokušao je da odgovori - promašaj.

Nedugo potom i Šejn Larkin je promašio trojku. U potpunog tragičara izrastao je Osman koji je 20 sekundi pre kraja napravio nesportski faul - dva penala za Gruzine. Nije se sa tom odlukom slagao Ataman, dobio je prvo tehnički, a potom i isključujući faul. Tadus Mekfaden je pogodio tri bacanja, a Rati Andronikašvili dva, domaćin na 81:88. Alperen Sengun je zakucavanjem koliko toliko ublažio poraz.

U redovima Turske najefikasniji bio je Sengun sa 21 poenom, Sertač Sanli dodao je 15, a Čedi osman 13 poena. Gruzini su poene bolje rasporedili, Aleksandar Mamukelašvili ubacio je 20, 17 je dodao Tadus Mekfaden, a Đorđi Šermadini 15, kao i Rati Andronikašvili.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici