SRBIJA DOMAĆIN POSEBNOG SVETSKOG PRVENSTVA U KOŠARCI: Predsednik Saveza najavio bogat kulturni i sportski sadržaj u prestonici

Novosti online

03. 09. 2022. u 15:28

BEOGRAD će od 20. do 28. septembra biti domaćin Svetskog prvenstva u košarci za srednjoškolce u muškoj i ženskoj konkurecnciji, a predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković najavio je bogat kulturni i sportski sadržaj u prestonici Srbije.

СРБИЈА ДОМАЋИН ПОСЕБНОГ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У КОШАРЦИ: Председник Савеза најавио богат културни и спортски садржај у престоници

Savez za školski sport Srbije

- Konkurisali smo i dobili organizaciju Svetskog prvenstva u košarci, koje će se održati od 20. do 28. septembra. Do sada je prijavljena 21 država i imaćemo borbu za medalje, kako kod dečaka tako i kod devojcica. Uz mečeve, organizovaćemo i kulturni dan, veče nacija. Poradićemo i na edukativnom delu za sve učesnike - izjavio je Tanasković, a preneo Savez za školski sport Srbije.

Proslavljeni srpski odbojkaš podsetio je da je Srbija prošle godine bila domaćin Školarijade.

- Srbija je zemlja sporta a Beograd je mogu sa pravom reći svetski grad sporta. Mi smo prethodnih godina bili domaćini najboljim sportistima, srednjoškolcima sveta, u odbojci, fudbalu, basketu tri na tri i rukometu. Prošle godine organizovali smo velike školske svetske igre, Školarijadu. Po zvaničnim podacima takmičara i pratećih lica bilo je 1.894 i to iz čak 36 država. Po tadašnjim statistikama, po broju učesnika, u poslednjih deset godina u Srbiji nije bilo većeg dogadaja. Ono što je jako bitno da deca iz celog sveta vole da dođu kod nas. I mi smo poznati kao dobri domaćini, ne samo u sportu nego generalno - rekao je Tanasković.

Predsednik Saveza za školski sport zahvalio je državi na pomoći u razvoju školskog sporta.

- Imamo jako dobru podršku i komunikaciju sa Ministarstvom omladine i sporta. Iza svega toga stoji država i naklonost države prema sportu nikad nije bila veća i zbog toga i ovim putem upućujem veliku zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i ministru sporta Vanji Udovičiću. Oblast sporta se itekako razvija i imamo tri nivoa sporta. To su rekreativni, takmičarski i vrhunski i svako nađe sebe u nekom od tih nivoa - zaključio je Tanasković.


BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno gledaju "orlove"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)