"JOKIĆ JE NAJBOLJI IGRAČ NA SVETU": Legenda Češke oduševljena centrom Denvera, Srbiju vidi među favoritima

Novosti online

03. 09. 2022. u 10:01

SRBIJA drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu u košarci igra danas protiv Češke, a legenda tamošnje selekcije Jirži Velš govorio je "orlovima" i posebno se osvrnuo na Nikolu Jokića.

ЈОКИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ ИГРАЧ НА СВЕТУ: Легенда Чешке одушевљена центром Денвера, Србију види међу фаворитима

FOTO: FIBA.Basketball

Bivši NBA as je svestan koliko je dvostruki MVP najjače lige na svetu opasan i da ga je gotovo nemoguće čuvati.

- On je moderna verzija Arvidasa Sabonisa. Najbolji je igrač na svetu u ovom trenutku. Protiv njegovog tela je teško igrati zbog kombinacije kilograma i visine, a u isto vreme ima neverovatne veštine. Za mene je on plej u telu centra i to mu daje ogromnu varijabilnost u igri. Ima neverovatne veštine dodavanja, pored dominacije u skoku i poentiranju - rekao je Velš koji je igrao za Golden Stejt Voriorse, Klivlend Kavalirse, Boston Seltikse, Milvoki Bakse, a nastupao je i u ABA ligi, nosivši dres Olimpije.

Velš smatra da je Srbija najveći favorit da grupnu fazu okonča na prvom mestu, a po njemu je i glavni favorit za osvajanje Evrobasketa uz Francusku i Nemačku.

- Srbija ima kvalitetne individualce. Vasa Micić je oporavljen od povrede, jedan je od najboljih igrača Evrope. On je kombinacija beka i pivota, što obično odlično funkcioniše - zaključio je Velš.

Srbija i Češka igraju danas u Pragu, u 2. kolu grupe D od 17.30. "Orlovi" su juče deklasirali Holandiju, dok su Česi neočekivano poraženi od Poljske.

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)