ONA JE RAZLOG ZBOG KOG JE POSTAO TRENER: U jednom danu selektor BiH je odleteo na sahranu, a nakon toga se vratio u Nemačku i pobedio

Novosti online

03. 09. 2022. u 12:36

KOŠARKAŠKA reprezentacija Bosne i Hercegovine je morala da se nosi sa dosta poteškoća da bi stigla Evrobasket u Kelnu. Ali, takođe su dospeli i na naslovne strane blistavom povratničkom pobedom protiv Francuske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a pobedili su i selekciju Mađarske u prvom kolu Evropskog prvenstva. Međutim, malo ko je znao da je njihov selektor Adis Bećiragić, neposredno pre prvenstva doživeo porodičnu tragediju.

ОНА ЈЕ РАЗЛОГ ЗБОГ КОГ ЈЕ ПОСТАО ТРЕНЕР: У једном дану селектор БиХ је одлетео на сахрану, а након тога се вратио у Немачку и победио

Foto: Jutjub/Printskrin/ Federalna novinska agencija - FENA

Njegova majka je nedavno preminula, kada je on već bio u Nemačkoj na šampionatu.


- Izgubio sam majku pre tri dana. Bio sam na treningu kada su me obavestili. Odmah sam odleteo u Bosnu i vratio se posle sahrane, samo 1-2 sata pre utakmice sa Mađarskom - otkrio je trener.

Bećiragić je potom otkrio kako se sa psihološke strane nosi sa pritiskom.

- Majke su različite. Izgubio sam oca pre 10 godina i osećam da nije bilo teško kao ovog puta. Jako mi je teško. Ali ono što sam shvatio je da mi, ljudi, imamo ovaj prekidač za hitne slučajeve u teškim vremenima da se nosimo sa tako teškim situacijama koje se mogu dogoditi tokom naših života. Možemo usmeriti naš fokus na potpuno drugu dimenziju da bismo uradili ono što moramo da uradimo. Psihološki, to je izazovno. Ali na terenu sam uspeo da se koncentrišem na igru. Ja sam musliman pa verujem da se ona vratila Alahu - izjavio je Bećiragić.

On je imenovan za glavnog trenera BiH još u junu, da ih vodi u kvalifikacijama za FIBA Svetsko prvenstvo i na Evrobasketu. Znao je da će izazov biti izuzetno težak pod finansijskim ograničenjima i teškim okolnostima u bosanskohercegovačkom reprezentaciji, ali on jasno daje do znanja da je njegova majka odigrala veliku ulogu u konačnoj odluci.

- Iskreno, ulice na kojima sam odrastao su me povukle ka košarci, ali mogu reći da je moja majka odigrala veliku ulogu u mojoj odluci da preuzmem posao trenera nacionalnog tima BiH. Moja majka se borila protiv raka i pre dva meseca sam došao u Sarajevo, želeći da provedem malo vremena sa njom. Kada sam prvi put dobio ponudu, dvoumio sam se oko pozicije glavnog trenera Bosne. U takvim strašnim okolnostima, to je težak posao i teška odluka za sve. Ali kasnije je moja majka insistirala na tome. Ona je rekla: "Moraš prihvatiti ovaj posao, moraš voditi bosanskohercegovački tim." Ona je uglavnom razlog zašto sam prihvatio ovaj posao. Sada mi je drago što je insistirala i što sam je poslušao - istakao je Bećiragić.

BONUS VIDEO: Novak Đoković i Željko Obradović zajedno bodre "orlove"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)