ČUDO NEVIĐENO NA EVROBASKETU: Majica turskog selektora Ergina Atamana "ukrala" pobedu Crnoj Gori (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2022. u 18:05

Košarkaška reprezentacija Crne Gore na pomalo neverovatan način je izgubila meč od favorizovane Turske u 1. kolu Evropskog prvenstva.

ЧУДО НЕВИЂЕНО НА ЕВРОБАСКЕТУ: Мајица турског селектора Ергина Атамана украла победу Црној Гори (ВИДЕО)

FOTO: FIBA.Basketball

Naime, nakon što su se obe ekipe smenjivale u vođstvu (u drugoj deonici Crna Gora je, recimo, imala +6, pa Turska povela sa 10 razlike), činilo se da će crnogorska selekcija doći do, za mnoge iznenađujuće pobede kada je pred kraj meča vodila sa 66:61.

Međutim, nakon što su njeni rivali smanjili to na tri poena zaostatka nedugo zatim, desio se bizaran trenutak.

Kendrik Peri, Amerikanac koji nastupa za Crnu Goru, pri vođstvu svoje ekipe od 68:65 je, želeći da proigra saigrača, bacio loptu ka prvoj osobi u crvenoj majici koju je video levo od sebe.

A levo od njega, pokraj aut linije, u crvenoj majici stajao je - selektor Turske Ergin Ataman.

Ergin Ataman, selektor košarkaške reprezentacije Turske, tokom meča sa Crnom Gorom na Evropskom prvenstvu / FOTO: FIBA.Basketball

I sam Peri, koji je bio u prodoru, i Ataman, koji se izmakao da ga lopta ne pogodi, nasmejali su se tom trenutku (koji se desio uz 75 sekundi do kraja utakmice), ali...

Uskoro ništa nije bilo za smeh kada se radi o crnogorskoj reprezentaciji, kojoj je koš za prilazak na -1 dao Šejn Larkin.

Peri, koji je neposredno pre pomenutog kiksa vezanog za majicu Ergina Atamana doživeo blokadu od Šengina, rešio je da završi i treći uzastopni napad ekipe koju predvodi, ali je, uplašen od novog blokiranog šuta, loptu u lošem luku uputio ka košu Turaka.

Oni su potom došli u posed i povelirazlike pogotkom Korkmaza.

Crna Gora je zatražila tajmaut, gubila je sa poenom razlike, a onda je cela ta ekipa ostala u šoku kada je njen napad za pobedu zaustavljen odlukom sudija da je Marko Simonović napravio prekršaj prilikom ofanzivnog skoka.

Ostalo je samo četiri sekunde pre kraja, pa je Korkmaz potpuno zbunjenoj crnogorskoj selekciji, koja nije ni napravila prekršaj, sa više od polovine terena trojkom "dodao so na ranu" i postavio konačnih 72:68 u korist Turske.

U pobedničkoj ekipi košgeterski su se istakli Larkin sa 19, Osman sa 15 i Šengin sa 12 poena, a u ekipi Crne Gore Dubljević sa 18 i pomenuti Simonović sa 13, uz sedam skokova, tri asistencije i dve osvojene lopte.

Pored pomenutih ekipa, u A grupi su još i Španija, Bugarska, Belgija i Gruzija.

Evropsko prvenstvo u košarci - Evrobasket 2022

Raspored mečeva Srbije


Evropsko prvenstvo se održava od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

Pešićevi "orlovi" prvo igraju u petak, 2. septembra, od 21 sat protiv Holandije, a onda odmah u subotu, od 17.30, protiv Češke. Uslediće dan odmora, pa nova dva meča u kratkom razmaku - najpre u ponedeljak, 5. septembra, od 21 sat protiv Finske, a zatim dan kasnije u istom terminu protiv Izraela.

Nakon kraće pauze, u poslednjem kolu prve faze Srbija igra protiv Poljske, u četvrtak 8. septembra od 21 čas.

Sistem takmičenja

Po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe nastaviće takmičenje u nokaut fazi Evropskog prvenstva, a "orlovi" će se, ako opravdaju očekivanja i prođu dalje, "ukrstiti" u osmini finala s jednom od ekipa iz grupe C koju čine Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija i Estonija.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna