"FIBA DA REAGUJE!" Selektor Turske Ergin Ataman ne može da veruje kako se meč sa Srbijom završio

Novosti online

28. 08. 2022. u 22:05

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je na izuzetno zanimljiv način trijumfovala u Istanbulu nad Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a selektor domaćina, Ergin Ataman, održao je interesantnu konferenciju za štampu.

ФИБА ДА РЕАГУЈЕ! Селектор Турске Ергин Атаман не може да верује како се меч са Србијом завршио

FOTO: FIBA.Basketball

Podsetimo, Turska je uspela da nadoknadi 21 poena razlike, ali je Srbija ipak pobedila u Istanbulu, osnaživši tako svoje šanse da prođe na Mundobasket.

Odmah posle meča, Ataman je najpre govorio o tome kako je njegov tim uspeo da  u drugom poluvremenu zaustavi Nikolu Jokića, ali je konferencija zatim dobila drugačije tonove.

- Hteo bih da ovaj meč analiziram u dva dela. Prvi deo... Nismo počeli dobro, naročito u odbrani. Imali smo veliki problem da zaustavimo Jokića, a onda smo (posle ranog rezultatskog zaostatka) imali problem da dajemo koševe u svakom napadu, što nikada i nije lako. Naš moral je pao, a ofanzivno nismo pronalazili dobre načine da napadnemo defanzivnu postavku rivala. Ali, u drugom poluvremenu smo promenili strategiju. Igrali smo istovremeno s dvojicom visokih igrača, Sertačem i Šenginom. Počeli smo pritom da igramo agresivnu odbranu i na Jokiću, kog smo uvlačili u klopke, a agresivno smo čuvali i srpske plejmejkere. Tako smo se i vratili u utakmicu - započeo je strateg Turske.

Bez mnogo okolišanja, ovako je završio svoje obraćanje na engleskom jeziku:

- A ona završnica, poslednja dva minuta... Ja ću pogledati s mojom ekipom koje smo mi greške napravili, ali se isto tako nadam da će nadležni za suđenje u FIBA pogledati šta su danas radili arbitri na ovom meču i u čemu su oni grešili! To je sve - zaključio je Ergin Ataman, očigledno nezadovoljan što su od čak pet ofanzivnih prekršaja u četvrtoj deonici, tri dosuđena njegovoj ekipi, upravo u dramatičnoj završnici.

Bonus video: Ovako je Arena pozdravila košarkaše Srbije pred meč sa Grcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a