PEŠIĆ PRESEKAO: Ovih 12 "orlova" će igrati "biti ili ne biti" utakmicu Srbija - Grčka u Beogradu

Novosti online

24. 08. 2022. u 22:21

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić odredio je spisak igrača za izuzetno važan meč protiv Grčke, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

ПЕШИЋ ПРЕСЕКАО: Ових 12 орлова ће играти бити или не бити утакмицу Србија - Грчка у Београду

FOTO: FIBA.Basketball

Dvanaest odabranih su: 

Davidovac, Marinković, Kalinić, Lučić, Dobrić, Ristić, Jokić, Jagodić-Kuridža, Micić, Gudurić, Jaramaz i Milutinov.

Ovakav spisak znači da se Nemanja Nedović nije oporavio od povrede prilikom pada od kuk, iako je, prema selektorovim rečima, imao veliku želju da zaigra. Sa druge strane, Nemanja Bjelica, kao što je Pešić i najavio ranije tokom dana, jeste mnogo bolje ali neće igrati ove dve utakmice, dok je Marko Gudurić posle današnjeg treninga  "uskočio" na spisak odabranih, opravivši se taman na vreme za meč sa Grcima koje predvodi dvostruki MVP NBA lige, Janis Adetokumbo.

S kim Srbija igra košarku i zašto je to važno?

Srbija u četvrtak od 20 sati dočekuje Grčku u "Štark areni", a tri dana kasnije gostuje Turskoj.

Podsetimo, u grupi I, u kojoj je Srbija, naši "orlovi" su tek peti sa učinkom 1-3, koliko ima i poslednjeplasirana Velika Britanija. Ispred srpskog državnog tima su naredni rival Pešićeve ekipe, Grčka (s kojom se meč igra u četvrtak od 20 u Beogradu) i Letonija koje imaju učinak po 3-1, te Turska i Belgija, sa po 2-2.

Na Svetsko prvenstvo idu samo tri ekipe iz svake grupe, tako da su mečevi s Grčkom, a potom i Turskoj, od presudnog značaja za plasman "orlova" na Mundobasket.

Nakon ove dve utakmice, ekipu Svetislava Pešića očekuje Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. septembra, a naš nacionalni tim se nalazi u grupi D sa reprezentacijama Češke, Poljske, Finske, Izraela i Holandije.

 

BONUS VIDEO: Zagrevanje "orlova" pred Nemačku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda