NE DAJU MU KOD PUTINA: Legendarni američki košarkaš neće ići da moli predsednika Rusije

Novosti online

24. 08. 2022. u 18:33

POZNATA američka košarkašica Britni Grajner, inače zvezda VNBA, nedavno je osuđena na devet godina zatvora zbog pokušaja da u Rusiju unese nedozvoljene supstance, ali u pomoć joj neće stići svojevrsna "košarkaška konjica" kojoj se nadala.

НЕ ДАЈУ МУ КОД ПУТИНА: Легендарни амерички кошаркаш неће ићи да моли председника Русије

Foto: Tanjug/AP

Denis Rodman, nekadašnji NBA košarkaš i širom planete poznati sportista, nameravao je da pomogne, želeći da se uputi u Moskvu.

Ali, iako je za NBC nedavno izjavio "Dobio sam dozvolu da idem u Rusiju kako bih pomogao toj devojci",  bivša zvezda Čikago Bulsa neće na željeni način da nastavi da se bavi diplomatijom.

Tanjug/AP

 

Rodman, koji je razvio prijateljski odnos sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom i nekoliko puta je bio njegov gost (a predsednika Rusije Vladimira Putina nazvao "kul likom" nakon posete Moskvi 2014. godine), neće ni poći u Rusku Federaciju, saznaje ugledni američki portal "Jahu".

Taj medij ističe da je petostruki NBA šampion odustao od odlaska u Rusiju nakon konsultacija za Stejt Dipartmentom.

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država su ga, naime, obavestile da bi takva poseta "mogla da zakomplikuje proces puštanja na slobodu košarkašice", a da bi Rodmanov odlazak trebalo isključivo da bude privatna poseta, a ne u bilo kojoj formi zvanične.

Posle toga, čuveni košarkaš je "digao ruke" od odlaska u Rusiju.

Podsetimo, Grajnerova je zadržana na moskovskom aerodromu Šeremtjevo u februaru 2022. jer je u prtljagu imala i bočice sa tečnostima za pušenje, a među njima se našlo i ulje hašiša, što je strogo kažnjivo po ruskim zakonima.

Iako se ona na sudu pravdala da je slučajno ponela sporno ulje "znajući da je zabranjeno u Rusiji, ali se omaklo, pa je stavila u prtljag", u nedavno okončanom procesu osuđena je na devet godina zatvora i milion rublji novčane kazne, što je oko 16.665 evra.


BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije