"CILJEVI PARTIZANA TITULE I PLEJ-OF EVROLIGE": Danilo Anđušić puca samo na visoko

Tanjug

23. 08. 2022. u 10:08

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić izjavio je da su očekivanja crno-belih pred novu sezonu najviša, odnosno titule i plasman u plej-of Evrolige.

ЦИЉЕВИ ПАРТИЗАНА ТИТУЛЕ И ПЛЕЈ-ОФ ЕВРОЛИГЕ: Данило Анђушић пуца само на високо

FOTO: AP

"Očekivanja su, naravno, najviša kad se igra za Partizan, to su titule i plej-of Evrolige. To su glavni ciljevi i daćemo sve od sebe da ih ispunimo", rekao je Anđušić novinarima u Beogradskoj areni na početku priprema crno-belih.

"Ali još je rano, treba da uspostavimo hemiju, da krenemo sa radom i da napravimo pravi tim koji može da napravi tako nešto. Verujem da imamo kvalitet za to", dodao je on.

Ovaj 31-godišnji bek, koji je prošlu sezonu igrao Evroligu u dresu Monaka, potpisao je ovog leta dvogodišnji ugovor zahvaljujući kojem će po treći put u svojoj karijeri nositi dres Partizana.

"Uzbuđen sam jako. Treći put sam u Partizanu, ali je potpuno drugačije nego prethodnih puta. Verujem da će ovo biti treća sreća. Jedva čekam da krenemo", rekao je Anđušić.

On je naveo da se u klubu dosta toga razlikuje u odnosu na njegove prethodne mandate u Partizanu.

"Kao da sam došao u novi klub. Drugačije, bolje organizovano, imamo svoju halu... Sigurno da je osećaj jako dobar", rekao je Anđušić i istakao da se raduje saradnji sa trenerom Željkom Obradovićem.

"Za prvih par dana je pokazao zašto je najbolji u istoriji evropske, verovatno i svetske košarke", dodao je on.

Košarkaška reprezentacija Srbije se priprema za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odnosno za Evropsko prvenstvo. Anđušić trenutno nije član nacionalnog tima, ali je optimista kada je reč o rezultatima.

"Verujem da imamo kvalitet za zlato... Hajde da ne kažem za zlato, ali za medalju na Evropskom prvenstvu. To se pokazalo i kroz ove utakmice, iako nije išlo baš sve glatko, vidi se da imamo kvalitet. Jokić donosi prevagu i biće pravi lider ove ekipe. Verujem da će do početka prvenstva uspeti da uđu u pravi ritam i da nađu pravu formu", rekao je Anđušić.

"Pre toga sledi ovaj 'prozor' koji je jako bitan. Nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo dve pobede koje će nam mnogo značiti za dalji plasman na Svetsko prvenstvo... Što se mene tiče, uvek sam tu za reprezentaciju. Svaki put kada dobijem poziv, odazvaću se ukoliko je to moguće", dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere