RASTE PRITISAK NA PEŠIĆA! Povodom slučaja Teodosić, oglasio se i Dejan Milojević: "Nije prvi put da Kari radi ovako nešto..."

Novosti online

09. 08. 2022. u 22:58

TRENER košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, precrtao je sa reprezentativnog spiska Miloša Teodosića, čime se našao u žiži interesovanja srpskih medija, ljubitelja magične igre pod obručima, ali i sportskih radnika...

РАСТЕ ПРИТИСАК НА ПЕШИЋА! Поводом случаја Теодосић, огласио се и Дејан Милојевић: Није први пут да Кари ради овако нешто...

KSS

Pritisak na stratega naše nacionalne selekcije iz sata u sat raste, s obzirom da javnost još uvek čeka valjano obrazloženje, šta je to dovelo do ove neočekivane odluke.

Nekadašnji trener Mege i Budućnosti, a sadašnji član stručnog štaba Golden stej voriorsa - Dejan Milojević, gostovao je u "Košarkaškom podkastu sa Lukom i Kuzmom", kada je izneo svoje gledište, po pitanju novonastale situacije u taboru "orlova".

- Ne znam razlog zašto je Teo otpao i šta se desilo. Treba da poštujemo ono što je uradio i da se prema njemu odnosimo sa poštovanju. Ako ne planiraš da vodiš Tea, onda ga ne zoveš. Dakle, ne zoveš ga na pripreme, pa ga skratiš. Ne znam šta se desilo, jedino ako je Teo ne znam šta napravio, mada mi ne deluje kao takav tip - rekao je Milojević.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Milojević je dobro upoznat sa selektorom Srbije Svetislavom Pešićem, s obzurom na to da je radio pod njegovom palicom kao član nacionalnih selekcija.

- Karija znam, bio sam 2001. godine u reprezentaciji kod njega, bio bih verovatno i 2002. nego sam se povredio. To je radio i tada, 2001. je podmladio reprezentaciju. Još su igrači bili aktivni i u dobroj formi. Lukovski, Berić i Lončar, mnogo igrača, nije nikoga zvao. Ta reprezentacija je bila dominantna. Nije prvi put da "Kari" radi ovako nešto. Čak 2002. je napravio jedan potez neuobičajen, sličan ovom. Tada je 2001. Šćepa (Vlado Šćepanović prim.aut.) bio naš najbolji igrač finala, a vraćen je sa priprema za Svetsko prvenstvo. To što je uradio tada, uradio je i sa Teom - dodao je bivši košarkaš Partizana.

FOTO: FIBA

Još jednom je potvrdio svoj stav.

- Bez umanjavaja doprinosa Šćepe, Teo je isto dao mnogo reprezentaciji. Kao što tada Šćepa na taj način nije trebalo da bude sklonjen, nije trebalo ni Teo po mom mišljenju. Kažem, ako ne računaš, hoćeš da podmladiš reprezentaciju, bilo koji razlog – onda ga ne zoveš - zaključio je Milojević.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SILOVITE SRPKINJE: Srušen Mali, Marinine lavice na korak od četvrtfinala Svetskog prvenstva