SRBIN IZAZVAO HAOS U HRVATSKOJ! Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana čekićem napao sina kninskog policajca

Novosti online

09. 08. 2022. u 20:44

SKANDAL u Hrvatskoj, sukob u kome je vinovnik bio nekadašnji član Crvene zvezde i Partizana, dobio je kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata.

СРБИН ИЗАЗВАО ХАОС У ХРВАТСКОЈ! Бивши кошаркаш Црвене звезде и Партизана чекићем напао сина книнског полицајца

FOTO: KK FMP

Kako prenosi Jutarnji list, u mestu Strmica došlo je do teškog incidenta u kojem je učestvovao i srpski košarkaš Sava Lešić.

Jutarnji list prenosi da je Šibensko-kninska policijska uprava preuzela istragu nad događajem koji se desio u ponedeljak jer je u njemu učestvovao njihov aktivni 53-godišnji radnik, inače direktor jedne službe u kninskoj policijskoj stanici, a zatim se tvrdi da su pre toga na putu Šibenik - Knin, kako piše Jutarnji list, prvo "fizički napadnute njegove ćerke" i "oštećen retrovizor na njihovom vozilu".

Kako piše Jutarnji, svemu je prethodio sukob u saobraćaju koji je na kraju "dobio neželjene konotacije".

Otac devojaka i njihov 27-godišnji brat na kraju su izvukli "deblji kraj", a najteže je stradao policajčev 27-godišnji sin koji je dobio udarac čekićem u potiljak i slomljen mu je nos.

Šime Pavić, portparol PU šibensko-kninske, potvrdio je da policija istražuje navedeni događaj, da je postupanje u toku i da će o svemu obavestiti javnost i da je već više medija poslalo upite o tom događaju, ali još uvek nije imao sve pojedinosti zbog istrage koja je u toku.

U događaju su, kako Jutarnji saznaje, učestvovali Sava Lešić, inače profesionalni košarkaš čačanskog Borca, kao i njegov brat i otac, a događaj je dobio i kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata.

Sledi verzija događaja koju je Jutarnjem listu ispričao njihov "izvor" koga nisu imenovali:

- Kako piše Jutarnji, na osnovu iskaza svog izvora, dve sestre, 28-godišnjakinja i 13-godišnjakinja, vraćale su se automobilom iz Šibenika prema Kninu. Negde na putu došlo je do nesporazuma u saobraćaju, navodno zbog preticanja, pa je iz belog Audija Q7 beogradskih registarskih oznaka, tvrdi izvor Jutarnjeg, neko navodno "pokazao tri prsta", na šta im je iz drugog automobila "pokazan srednji prst". To je navodno bio povod vozaču belog Audija da im prepreči vozilom put.

Ženska osoba iz Audija je, piše Jutarnji, tada navodno izašla i napala 13-godišnjakinju, a izašao je i "muškarac koji je 13-godišnjakinju navodno ošamario i pljunuo". Nakon toga su otišli s mesta događaja. Sestre su potom ocu, policajcu koji je bio i pripadnik Prvog hrvatskog redarstvenika, ispričale šta im se dogodilo. Otac devojaka se u ponedeljak uveče uputio sa sinom, odnosno bratom sestara, u Strmicu, gde su beli Audi Q7 pronašli ispred.

Jutarnji list zatim prenosi njihovu verziju događaja ispred kuće:

- Ko vozi taj auto, došli smo popričati o tome što se dogodilo - rekli su im. Izvor Jutarnjeg tvrdi da otac devojaka niti u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i da uopšte nije bilo mogućnosti razgovora o incidentu koji se prethodno desio.

Jutarnji list tvrdi da je 53-godišnjak odmah dobio letvom u leđa, a njegov 27-godišnji sin, koji je inače vojno lice, udarac čekićem u potiljak jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom te mu slomio nos. U međuvremenu je o svemu obaviještena i policija koja je dvojicu braće pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedeljak uveče pušteni iz kninske policijske stanice.

Teško povređenom 27-godišnjaku pomoć je pružena prvo u kninskoj, a potom je prevezen u šibensku bolnicu, iz koje je u međuvremenu otpušten. Celi slučaj je sada u nadležnosti šibenske policije koja istražuje događaj, a navodno je tokom događaja u Strmici 53-godišnjem policajcu i njegovom sinu prijećeno pištoljem, tvrdi hrvatski medij.


BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)