TO SE NE PUŠTA U JAVNOST: Portparol Kremlja demantovao Amerikance, oglasila se i Zaharova

Novosti online

29. 07. 2022. u 10:17

U ČETVRTAK je Si-En-En preneo vest da je administracija predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena stavila na sto predlog sa ciljem da se iz Rusije vrate zvezda ženske košarke Britni Griner i zatvoreni Amerikanac Pol Vilan, a sada je stigao i odgovor iz Moskve.

ТО СЕ НЕ ПУШТА У ЈАВНОСТ: Портпарол Кремља демантовао Американце, огласила се и Захарова

Foto MK.RU

Državni sekretar SAD Entoni Blinken se obratio medijima, ali nije izneo detalje o predloženom sporazumu. Međutim, on je otkrio da sporazum uključuje osuđenog ruskog trgovca oružjem Viktora Buta, poznatog pod nadimkom "Trgovac smrću", koji se nalazi na vrhu ruske liste želja za razmenu zatvorenika.


Povodom ove situacije oglasio se i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je demantovao izjave Blinkena.
 

- Pojavile su se te vesti i informacije, ali dobro znamo da kada se razgovara o ovakvim temama, da se to ne pušta u javnost, ono što u ovom trenutku znamo jeste da ne postoji nikakav sporazum - izjavio je Peskov, koji nije želeo da razgovara dalje na ovu temu, prenosi "Foks njuz".


Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da, iako su Kremlj i američki zvaničnici uključeni u razgovore, "još nema konkretnih rezultata".
 

Foto: Profimedia

 


- Polazimo od pretpostavke da tokom pregovora treba voditi računa o interesima obe strane - izjavila je Zaharova.
 

Podsetimo, Grinerova, koja je igrala za Jekaterinburg u ruskoj ligi, privedena je nakon što su policajci carinske službe rekli da su u njenom prtljagu na aerodromu u Moskvi u februaru pronašli punjenja za električnu cigaretu koja sadrže ulje marihuane, što je u Rusiji strogo kažnjivo.

 

FOTO: EPA

 

Ruski trgovac oružjem Viktor But osuđen je 2012. u Americi na 25 godina zatvora pod optužbom da je nezakonito prodao oružje u vrednosti od milion dolara.


BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina