"JOKIĆ SE ZEZA SA AMERIMA": Dragić otkrio zašto Srbin izluđuje NBA ligu - ne mogu mu ništa iako "guraju" svoje kroz marketing

Novosti online

19. 07. 2022. u 08:40

SLOVENAČKI košarkaš Goran Dragić govorio je o tome kako Nikola Jokić i Luka Dončić dominiraju NBA ligom uprkos nedostatku atletizma i zašto većini protivnika to smeta.

ЈОКИЋ СЕ ЗЕЗА СА АМЕРИМА: Драгић открио зашто Србин излуђује НБА лигу - не могу му ништа иако гурају своје кроз маркетинг

foto: EPA

Slovenac kaže da njih dvojica idu na živce protivnicima, jer rade neverovatne stvari na terenu, iako su fizički inferiorni u odnosu na većinu rivala.


- Jokićev koeficijent inteligencije je toliki da se on zeza sa protivnicima. Amerikanci forsiraju svoje igrače kroz marketing i to je sve normalno, ali kad sve staviš na parket, to je druga priča. Jokić nije brz, ne skače visoko, i to njima "ide na nos", pa kako čovek može ovako da igra? Oni su svi u fazonu, "e, treba da imaš samo šest posto masti u telu, treba da skočiš"... I ja mislim da to njima ide na živce, kako mogu Jokić i Luka da igraju ovako? - rekao je Dragić u intervjuu za "Sportal".
 

Foto: EPA

 

Slovenac je u Finiks Sansima igrao zajedno sa braćom Moris (Markifom i Markusom), a NBA ligu je zapalila situacija kada je naš Jokić odgurnuo Markifa, nakon čega je Amerikanac doživeo povredu.


- Nije me to iznenadilo, znam ih dosta dobro. Oni su "opasni momci", igraju na kontakt. Mislim, dešava se to u košarci, i ja sam se dosta puta malo gurao, ali to je deo sporta. Nije nikada ni bilo nekih tuča, možda je poslednje bilo ono što je Ron Artest ulazio na tribine. Ali sad su toliko velike kazne da se nikom ne isplati da pravi frku - kroz smeh je izjavio Dragić. 


Na pitanje da li je Dejan Bodiroga pravo rešenje na čelu Evrolige, plejmejker Čikaga nema dilemu.

- Da! Bodiroga je veliko ime evropske i svetske košarke, mislim da ima smisla da on postane predsednik takmičenja. Svi ga vole, nadam se da će on to da sredi, verujem da će da poboljša neke stvari. Želim mu sve najbolje i uvek ću mu biti podrška. Sećam se kada je još igrao za Barselonu, igrali su ovde protiv Olimpije, a ja sam još bio klinac. Baš tad je izašao iz dvorane, ja ga pitao za potpis i dao mi ga je. Dan-danas ga imam. Veliki igrač, veliki čovek - zaključio je Dragić.

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna - fotografija MVP Jokića na Geneks kuli
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)