ISTORIJSKI UGOVOR, PA PENZIJA? "Nikola Jokić neće još dugo igrati košarku"

Novosti online

01. 07. 2022. u 08:24

Srpski košarkaš Nikola Jokić dogovorio je nastavak saradnje sa Denver Nagetsima i potpisaće najveći ugovor svih vremena u NBA ligi, preneli su noćas američki mediji.

ИСТОРИЈСКИ УГОВОР, ПА ПЕНЗИЈА? Никола Јокић неће још дуго играти кошарку

FOTO: Tanjug/AP

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vredan 264 miliona dolara, takozvani "supermaksimalan ugovor".

Novi ugovor počinje, kako navode mediji, sezonom 2023/24. i nastavlja se do sezone 2027/28. kada bi, ako Jokić iskoristi svoju opciju za tu sezonu, mogao da zaradi 60 miliona dolara.

Srpski centar je doživeo "meteorski uspon" u svojih sedam NBA sezona sa Denverom. Postao je ol-star igrač u svojoj četvrtoj sezoni, a poslednje dve sezone osvojio je MVP priznanje.

Posle ove informacije se oglasio američki novinar Adam Mares, koji već dugo prati Denver, napisao je da će Nikola posle ovog ugovora u penziju! Njegova objava šokirala je mnoge, pa je ubrzo morao da se pravda i objašnjava na šta je mislio.

- Ne bih bio iznenađen da je ovo poslednji NBA ugovor koji će Nikola potpisati. Da razjasnim, nije ovo nikakvo saznanje, samo delim svoje mišljenje. Ne želim da zvuči kao da smatram da bi to trebalo da uradi. Samo sam oduvek mislio da će Jokić rano da ode u penziju - napisao je Mares.

Njegova tvrdnja temelji se na poznavanju Jokića i načinu razmišljanja srpskog centra. Nije nikakva tajna da Nikola obožava konje i da mu je to važnije od izlazaka ili skupocenih automobila, kupovine vila ili kuća širom sveta. A i košarka nije baš njegova omiljena zanimacija, kao što je to recimo Luki Dončiću. Međutim, sada Srbin nek uživa u lovorikama, a budućnost ćemo ostaviti za drugu priliku. 

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna - fotografija MVP Jokića na Geneks kuli

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)