PEŠIĆ OKUPIO REPREZENTATIVCE: Na spisku Bjelica, Teodosić i Marjanović

Novosti online

20. 06. 2022. u 22:55

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije počela je ovog ponedeljka pripreme za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo, a selektor Svetislav Pešić objavio je širi spisak igrača na koje računa.

ПЕШИЋ ОКУПИО РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ: На списку Бјелица, Теодосић и Марјановић

KSS

Zvaničan start priprema biće 23. juna, a do tada će šef stručnog štaba i njegovi saradnici će raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma u kvalifikacijama.

Na spisku se nalazi i Nemanja Bjelica koji je tek nedavno okončao sezonu u kojoj je sa Golden Stejtom osvojio NBA ligu. Iz najjače lige na svetu tu je i Boban Marjanović, a svakako među imenima je i kapiten Miloš Teodosić.

Pešić se odlučio za sledeće igrače: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

"Orlovi" u subotu 25. juna putuju za Niš gde će nastaviti sa pripremama. U sredu, 29. juna, reprezentacija ide za Rigu, gde će 30. juna igrati protiv Letonije. Nakon utakmice, Srbija se vraća u Niš gde će 3. jula od 21 čas dočekati reprezentaciju Belgije u dvorani "Čair".

Srbija posle četiri utakmice zauzima prvo mesto u grupi sa učinkom 3-1, koliko ima i Letonija. Belgija je na 2-2, a Slovačka je upisala sva četiri poraza.

 

BONUS VIDEO: Bjelica slavi NBA titulu, Barbosa komiran na podu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)