DEJAN BODIROGA ZA "NOVOSTI": Real je bio pravi kad je to bilo najvažnije

N. ILjUKIĆ

21. 05. 2022. u 11:00

DO beogradskog "klasika", košarkaši Reala i Barselone su u protekloj sezoni odigrali šest mečeva. U pet, ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je izašla kao pobednik, dok je "kralj" slavio jednom, u Superkupu. Međutim, u najvažnijem, sedmom međusobnom duelu dva španska giganta, Madriđani su pobedom nad Kataloncima (86:83) u polufinalu fajnal-fora Evrolige izborili megdan sa aktuelnim prvakom Efesom (19.00).

ДЕЈАН БОДИРОГА ЗА НОВОСТИ: Реал је био прави кад је то било најважније

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

U analizi za "Novosti", Dejan Bodiroga, bivši as oba kluba bio je pomalo iznenađen tim raspletom i napomenuo da je iskustvo igranja ovakvih mečeva prevagnulo na stranu Reala.

- Barselona je odigrala sjajnu sezonu, možda i najbolje od svih ekipa. Svi su ih unapred označili kao jednog od finalista beogradskog fajnal-fora. Ipak, kada su ispustili prednost od 11 poena u trećoj četvrtini, to je po meni i najviše uticalo na to da izgube utakmicu. Sa druge strane, Real je imao Kozera, Ljulja i Jabuselea da ga drži u životu, nisu gubili glavu i odigrali pametno u završnici - kaže Bodiroga, koji je bio na tribinama prvog dana F4 i pomno pratio dešavanja.

Legendarni košarkaš smatra da prethodne pobede Barselone nad Realom nisu imale bitnu ulogu u beogradskom okršaju ova dva tima.

- To što je Barselona dobila pet utakmica nije previše važno. Jer kada igrate fajnal-for, to je kao da je u pitanju neko novo takmičenje. Real je imao turbulentan period, ali su uspeli da se saberu u najbitnijem trenutku i stignu do fajnal-fora. Pokazali su i da umeju da se nose sa pritiskom koji nose ovakve utakmice, dok je u Barselonu Mirotić vukao koliko god je mogao - podvlači Bodiroga.

BONUS VIDEO: Vasa Micić o reprezentaciji i finalu Evrolige

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024