NIKOLA JOKIĆ U SVOM SVETU: Cela planeta priča kako je Srbin ponovo MVP, a on...

G. KELIĆ

10. 05. 2022. u 21:52

SVET se klanja Nikoli Jokiću.

НИКОЛА ЈОКИЋ У СВОМ СВЕТУ: Цела планета прича како је Србин поново МВП, а он...

FOTO: AP

Posle nezvanične objave kako je centar Denvera novi-stari MVP NBA lige, iz sveta košarke pristiže mnoštvo komentara i hvalospeva na račun istorijskog dostignuća srpskog igrača koji je još jednom pomerio granice mogućeg.

- Neverovatno je šta je Nikola uradio. Znam da sam veoma pristrasan, priznajem to od srca, ali MVP čak nije ni takmičenje. Ima još sjajnih igrača, ne kažem da nisu odlični igrači, ali ono što je Jokić uradio ove godine, sa ovim timom, uz sve kroz šta smo morali da prođemo je neverovatno. Bio je dobar prošle godine, a ove je i bolji - ushićeno je kazao trener Nagetsa Majkl Meloun.

ODUŠEVLjEN Majkl Meloun/FOTO: AP

Jednak nivo adoracije deli i Jokićev saigrač, ruki Bouns Hajland.

- Cele godine pričam, i sad sam se probudio srećniji nego ikada, kao da sam ja dobio nagradu. Ponosan sam na svog kolegu! Sjajan igrač, ali čak i veći lider i neko na koga se treba ugledati. Hvala ti što si mi pokazao cele ove godine Džoki. Čestitam ti brate! Uzastopni MVP - napisao je Bouns na svom tviter-nalogu.

Takođe, i bivši trener ekipe iz Kolorada, Džordž Karl je dodao da je rođeni Somborac više nego zasluženo poneo laskavo priznanje.

- Neverovatni Jokić. Zaslužio je, bio je bolji ove godine nego prošle, nosio je tim cele sezone.

Uz to, Jokiću su čestitke uputili i njegovi sunarodnici. Bivši reprezentativac Srbije, Vladimir Štimac je kratko poručio:

- Kakva dominacija. Svaka čast.

Istovremeno, Bogdan Bogdanović je ušao u raspravu sa nekadašnjim NBA igračem, a sada analitičarem, Kendrikom Perkinsom, koji se ne slaže sa izborom.

- Moraš da vidiš širu sliku, druže. Znaš da oči mogu da varaju, a može i analitika. Znam da imaš tu viziju u sebi Perk! Uključi je - stoji u Bogdanovićevoj poruci.

UŽIVANjE Nikola sa svojim ljubimcima/FOTO: N. Skenderija

A dok mu se cela planeta neskromno divi, Jokić uživa u miru porodične kuće u Somboru i u društvu svojih najdražih konja, puneći baterije za sledeću sezonu, kao i letnje reprezentativno okupljanje i nastup na septembarskom Prvenstvu Evrope. Koliko ga ništa od navedenog ne dodiruje pokazuje i saznanje da je vest o odbrani naslova saznao od oca, koji je, pak, tu informaciju dobio od novinara. Jasno je da Nikola živi u svom posebnom svetu. I nastavlja da ga dodatno ulepšava.

Vilijams trener godine

STRATEG Finiksa Monti Vilijams proglašen je za trenera sezone u NBA ligi, pošto je "sanse" vodio do najboljeg skora u istoriji "franšizi" (64-18) i prvog mesta u Zapadnoj konferenciji. Vilijams je u toku regularnog dela sezone dva puta bio trener meseca, a takođe je i sa klupe predvodio Lebronov tim na olstar utakmici i pobedi 163:160.

Finiks se trenutno sa Dalasom bori za ulazak u konferencijsko finale, a prošle godine je u velikom finalu poražen od ekipe Milvokija.

BONUS VIDEO: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!