KRIS POL IGRA KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Harden ne ume bez Embida

Novosti online

05. 05. 2022. u 08:37

KOŠARKAŠI Finiksa savladali su Dalas sa rezultatom 129:109 u drugom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Serija se seli u Dalas, a Sansi vode 2:0. Dok su košarkaši Majami hita savladali na svom parketu ekipu Filadelfije seventisiksersa sa 119:103 u drugom meču polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

КРИС ПОЛ ИГРА КАО У НАЈБОЉИМ ДАНИМА: Харден не уме без Ембида

FOTO: Tanjug

Kris Pol živi svoju drugu mladost u Arizoni, a jedan je od najzaslužnijih za novu pobedu Sansa. Sansi su u poslednjoj četvrtini potpuno slomili otpor Maveriksa i došli do velikih 2-0 u seriji.

Ponovo je bilo veoma uzbudljivo u meču ove dve ekipe, a prštalo je na sve strane od samog starta. Domaćin je bio bolji u prvoj četvrtini, da bi u drugoj gosti iz Teksasa preokrenuli i na poluvreme otišli sa dva poena prednosti.

Ipak, čitavo drugo poluvreme proteklo je isključivo u znaku Finiksa. Tim Montija Vilijamsa zaigrao je bolje na obe strane terena, čime je stekao dvocifrenu prednost.

Poslednju četvrtinu obeležio je nestvarno dobri Kris Pol, za kojeg Dalas nije imao nikakvo rešenje. Pol je pogađao sa poludistance, pod faulom na ulazu, za tri poena, razigravao saigrače i bio pravi motor ekipe.

Meč je završio sa 28 poena i osam asistencija, ali čak ni odlična statistika ne može pokazati nivo dominacije koju je imao u ključnim momentima meča. Finiks je u poslednjoj četvrtini napravio seriju 24:7 za manje od pet minuta i tako rešio pitanje pobednika drugog meča ove serije.

Buker je još jednom pokazao koliko je značajan za Finiks, pošto je postigao 30 poena. Dalasu nije pomogao ni maestralni Luka Dončić, koji je meč završio sa čak 35 poena, ali mu je nedostajala pomoć saigrača, pošto je drugi najbolji strelac Mevsa bio Bulok sa 16 poena.

"Vrelina" relativno lako stiže do komandujuće prednosti od 2-0 u seriji protiv Filadelfije.

Seventisiksersi su pružili otpor, ali su bez prve zvezde Džoela Embida potpuno nemoćni.

Majami je u prvoj četvrtini stekao prednost, koju je do kraja meča povećavao, pošto su u svakoj četvrtini bili bolja ekipa.

Adebajo je predvodio strelce Hita sa 23 poena, poen manje imao je Batler, dok je Oladipo dodao 19, a Hiro 18 poena.

U redovima Filadelfije sjajan je bio Meksi sa 34 poena. Heris je meč završio sa 21, dok je Harden postigao 20 poena.

Majami je odbranio prednost domaćeg terena, pa se serija sada seli u Filadelfiju pri rezultatu 2-0 za tim Erika Spolstre.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a