SRETA JE BIO KAO BELMONDO I GAGA NIKOLIĆ, PRAVIO JE REMEK-DELA! Emotivan oproštaj Bože Maljkovića od Zorana Sretenovića

Novosti online

04. 05. 2022. u 10:29

TUGA je zadesila svet košarke. Prerano nas je napustio jedan od najboljih plejmejkera Zoran Sretenović, u 57. godini, a od njega se emotivnim pismom oprostio i legendarni trener Božidar Maljković.

СРЕТА ЈЕ БИО КАО БЕЛМОНДО И ГАГА НИКОЛИЋ, ПРАВИО ЈЕ РЕМЕК-ДЕЛА! Емотиван опроштај Боже Маљковића од Зорана Сретеновића

FOTO: M. Anđela

Upravo je na zahtev Božidara Maljkovića plejmejker, koji nije mogao svoje mesto da nađe u Crvenoj zvezdi, zaigrao u Jugoplastici i postao trostruki prvak Evrope. Sada se pismom oprostio od svog omiljenog plejmejkera.

- Zamislite filmove "Do poslednjeg daha" bez Belmonda ili "Kad budem mrtav i beo" bez Dragana Nikolića. E, ono što su bili Bebel i Gaga u svetu filma, to je bio Sreta u evropskoj košarci. Ti veliki i nagrađivani filmovi bili bi dobri s bilo kojim glumcem, ali su samo s tom dvojicom remek-dela.

Po toj analogiji, Jugoplastika, službeno najveća ekipa evropske košarke, bila bi bez Srete dobra, ali ne i odlična. Sretu sam znao i pratio kroz ceo njegov košarkaški put. Imao sam i privilegiju da ga treniram. Van terena nonšalantno je nosio lepršavi duh beogradskog mangupa, koji nije bio bitanga, i čoveka koji je poznavao Ulicu, s velikim U, ali nije bio uličar.

Pored divne majke i oca policajca iz Policijske uprave Voždovac, to nije ni mogao biti. Patološki vredan, granično lud kad je hrabrost u pitanju, taj vic s beogradskog basketa uneo je u najviša evropska takmičenja s kojih se uvek vraćao kao pobednik.

Baš takvog želeo sam ga u Jugoplastici. Baš takav dao je našem timu hemiju koja je trajala koliko i njegov boravak u Splitu. Baš takav kao vizija mi se pojavio na velikom finalu protiv Makabija - navodi Božidar Maljković.

Nakon dirljivih reči koje smo čuli na komemoraciji i sahrani od velikana jugoslovenske i evropske košarke, Maljković svoje obraćanje završava žaljenjem što je Beograd i svet izgubio sjajnog čoveka.

- Danas na gubitku nije samo njegova porodica, već Beograd i cela košarkaška planeta. Naš sport i ovaj grad izgubili su dobrog duha… Čoveka kog nisam video namrštenog. Jebeš ga… - završava Maljković.

BONUS VIDEO: Delije i niška deca zajedno pevaju Bože pravde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna