LUDNICA U ISTANBULU, EFES DOLAZI U BEOGRAD: Micić odveo šampiona Evrope na fajnal for

Č. V.

28. 04. 2022. u 21:37

EFES će igrati na fajnal foru u Beogradu. Srpski košarkaš Vasilije Micić jedan je od najzaslužnijih što će klub iz Istanbula igrati u prestonici naše zemlje.

ЛУДНИЦА У ИСТАНБУЛУ, ЕФЕС ДОЛАЗИ У БЕОГРАД: Мицић одвео шампиона Европе на фајнал фор

Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Aktuelni šampion Evrope je u četvrtoj utakmici pobedio Armani sa 75:70 i sa ukupnih 3-1 eliminisao ekipu Armanija iz daljeg takmičenja.

Tim koji sa klupe predvodi Ergin Ataman je poslednjih godina toliko porastao da pripada samom vrhu evropske košarke. Ovo je treća godina zaredom da će Efes igrati na završnom turniru elitnog takmičenja.

Micić je još jednom pokazao je najbolji evropski košarkaš. On je na ovoj utakmici na parketu proveo 33 minuta i upisao je 20 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Vasa se na kraju meč obratio publici koju je pozvoa u njegov grad da dođu i podrže ekipu.

Utakmica u "Sinan Erdem Domu" je bila izjednačena, ali je Efes bio bolji u završnici. Tim iz Istanbula je propustio dve prilika da pri rezultata 71:68 dođe do produžetka, pošto su trojke u jednom napadu promašili Luiđi Datome i Ševon Šilds.

Tibor Plajs je bio jedini koji je bio raspoloženiji od sjajnog plejmejkera. Nemac je postigao 25 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Luiđi Datome koji je brojao do 21, dok je Kajl Hajns dodao 10.

Efes je druga ekipa koja se domogla fajnal fora. Pre njega je to uradio Real Madrid koji će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Barselona - Bajern (2-1), a tim Ergina Atamana sa pobednikom susreta Olimijakos - Monako (2-1).

Završnica najelitnijeg košarkaškog takmičenja igra se od 19. do 21. maja u "Štark Areni".

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ABA 2 LIGA UŠLA U ZAVRŠNU FAZU: Poznati termini polufinala