ZAPREPASTILI SE: Vodeći američki novinari prvi put stvarno gledali šta radi Nikola Jokić i nisu mogli da veruju (VIDEO)

D. N.

28. 04. 2022. u 17:51

NIKOLA Jokić je i dalje jedna od najzanimljivijih NBA tema, iako je za njega ova sezona upravo okončana.

ЗАПРЕПАСТИЛИ СЕ: Водећи амерички новинари први пут стварно гледали шта ради Никола Јокић и нису могли да верују (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Za srpskog asa i Denver nagetse čiji je član, plej-of je završen porazom od Golden Stejta, koji je došao do 4:1 pobedom u petoj utakmici, na sopstvenom terenu, i to iako je Jokić iznova briljirao.

Kritika je na račun aktuelnog MVP-a bilo prilično posle nešto bleđeg izdanja u nedavnom prvom meču sa Voriorsima, uglavnom su ih iznosili oni američki novinari koji se ne slažu sa time da bi Jokić trebalo ponovo da bude proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali...

Sada su mnogi predstavnici medija iz SAD gledali peti duel "ratnika" i Denvera, pa ostali prilično zatečeni onim što su videli.

Evo samo nekih od reakcija:

- Nikola Jokić je, apsolutno, zver. Ako bilo ko preispituje njegovu MVP kandidaturu na osnovu ove plej-of serije, prosto je nije gledao, poručio je Grent Lifmen sa CBS-a.

- Da bude javno, skroz se dobro osećam oko mog imaginarnog glasa da Nikola Jokić bude MVP, na Tviteru je objavio Tim Mekmahon sa ESPN-a.

- Apsolutno je zadovoljstvo gledati uživo kako Nikola Jokić igra. Svaki put, napisao je Deni Leru iz "Atletika".

- Pre ove nebitne završnice, u kojoj je Moris poentirao iz prodora, Nikola Jokić je bio jedini član Nagetsa koji je postigao koš u poslednjih osam minuta i šest sekundi ove utakmice. Ne bih mogao da zamislim drugačije sumiranje njegove sezone, poručio je Sem Kvin sa CBS-a, o tome kako je i koliko srpski as nosio ekipu iz Denvera na svojim plećima.

A nosio ju je tako da je, čak i kada se samo posmatra pet plej-fa utakmica sa Voriorsima, postizao redom 25, 26, 37, 37 i 30 poena, uz dominaciju u skokovima (10+11+18+8+19), ali i asistencijama (6+4+5+6+8). Sve to uz realizaciju šuta iz igre od 48%, 45%, 63,6%, te dvaput po 66,7%.

- Ova sezona je bila prava "herkulovska" od strane Nikole Jokića. Bila je nešto što ću pamtiti večno. Nikada nekog boljeg nisam video, "tvitovao" je Brendan Vogt sa portala "DNVR".

Slično razmišlja još jedan njegov kolega koji je svakodnevno pratio nastupe srpskog centra, a koji ne može da prežali odsustvo pomoći za aktuelnog MVP-a, kome su nedostajali i povređeni Džamal Marej i Majkl Porter junior, ali i jači ostatak ekipe:

- Ovo je poslednja sezona za koju želim da gledam kako Nikola Jokić nosi ceo svet na svojim ramenima, i to tokom čitavog šampionata. Denver Nagetsi mu duguju lakši posao. Olakšice će doći u vidu ozdravljenja (određenih igrača), ali neke moraju i da dođu u vidu pojačanja. Vreme je da se ovo reši. On to zaslužuje, napisao je Gordon Gros sa "Denver Stifsa".

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije