ZAR BAŠ SAD? Luka Dončić se povredio pred plej-of

Novosti online

11. 04. 2022. u 07:52

DALAS je nadigrao San Antonio sa 130:120 u poslednjem meču pred plej-of, a do pobede ih je opet predvodio slovenački as Luka Dočić, kome je učešće odobreno pred sam meč odlukom NBA komisije, koja je poništila odluku o 16. tehničkoj grešci koja je dosuđena na prethodnom meču.

ЗАР БАШ САД? Лука Дончић се повредио пред плеј-оф

Foto: AP

Slovenac je meč završio sa 26 poena, 8 skokova i 9 asistencija, ali i pre vremena zbog povrede napustio parket. 

Naime, Dončić je osetio je bol u listu noge i morao je odmah u svlačionicu gde mu je ukazana pomoć, a odlučeno je da se ne vrati u igru...

Američki mediji javljaju da deluje da povreda nije ozbiljnije prirode, ali ako bi samo "izbacila" Dončića i na jedan meč iz plej-ofa, to bi opet bila velika prednost za Jutu.

Zbog toga su timovi poput Filadelfije i Denvera čuvali svoje najveće zvezde, Embid i Jokić uopšte nisu igrali, dok je Dončić poslat na teren u meču bez preterano velike važnosti.

Dončić zapravo nije ni trebalo da igra meč, pošto je bio suspendovan zbog prevelikog broja tehnički, ali Dalas se žalio na poslednju i dobio - tako da je slovenački košarkaš dobio "zeleno svetlo" da igra.

Foto: AP

 

Dalas je pokušavao da dođe do pobede i pritom je navijao za kiks Golden Stejta, kako bi skočili na treće mesto i da bi do kraja plej-ofa Zapada izbegli Finiks, ali je sve bilo loše proračunato u tome i videćemo još kakve će posledice zbog toga trpeti klub iz Teksasa.

U igri je ovoga puta učestvovao i srpski internacionalac Boban Marjanović i za skoro osam minuta igre dao i svoj doprinos pobedi sa 4 poena, uz 2 skoka i jednu asistenciju.

Ta asistencija oduševila je sve jer je poslao dodavanje bez gledanja, te je tako prevario odbranu San Antonija.

Publika je to znala da isprati aplauzom, a Bobi je pokazao novo oružje u svom arsenalu.

U poraženom timu najefikasniji je bio Keldon Džonson sa 24 poena, uz 6 skokova i 3 asistencije.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!