STRAŠNA NOĆ SRBINA: Aleksej Pokuševski tripl-dablom razneo najbolji tim NBA lige (VIDEO)

Novosti online

04. 04. 2022. u 08:00

KOŠARKAŠI Oklahome pobedili su noćas Finiks sa 117:96, uz prvi tripl-dabl u NBA ligi srpskog košarkaša Alekseja Pokuševskog.

СТРАШНА НОЋ СРБИНА: Алексеј Покушевски трипл-даблом разнео најбољи тим НБА лиге (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Pokuševski je utakmicu završio sa 17 poena, 12 asistencija i 10 skokova, a imao je i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Olivije Sar postigao je 24 poena uz šest skokova, a Aron Vigins 17 poena, šest skokova i četiri asistencije za pobednički tim.

Uspeo je jedan od najmlađih igrača u NBA ligi da stigne i do tripl-dabla, prvog u karijeri, na kraju druge sezone u ligi. Da sve bude utoliko impresivnije, ovo je uradio iako je pre susreta imao velike probleme sa zdravljem. Sve je potvrdio trener Majk Dagnolt.

- Imao je simptome koji su ličili na grip, uspeo je da se otrese toga ranije. Pritiskali su ga da igra na poziciji plejmejkera, ali kada je uspeo da se podesio bio je veoma dobar. Radio je sve danas, čak i defanzivno. Bio je veoma, veoma dobar.

Bez najboljeg strelca Devina Bukera, Finiks je šutirao za tri poena samo 18,4 odsto (7/38), najlošije u sezoni. Najefikasniji u toj ekipi bio je Majkl Bridžis sa 18 poena, Kameron Džonson postigao je 14, a Kris Pol 11 poena uz devet asistencija.

Košarkaši Filadelfije pobedili su Klivlend sa 112:108 i plasirali se u plej-of. Filadelfiju je predvodio Džoel Embid sa 44 poena, 17 skokova, pet blokada i tri asistencije. Džejms Harden ostvario je tripl-dabl učinak od 21 poena, 10 skokova i 10 asistencija, a Tobajas Haris i Tajris Maksi dodali su po 11 poena.

U ekipi Klivlenda Darijus Garland bio je najefikasniji sa 23 poena, a Karis Levert i Lamar Stivens dodali su po 18.

Košarkaši Majamija pobedili su Toronto sa 114:109 i zadržali prvo mesto na Istoku pred plej-of. Maks Strus postigao je svih 23 poena za Majami u drugom poluvremenu, Viktor Oladipo utakmicu je završio sa 21 poenom, a Tajler Hiro sa 18 poena, devet skokova i osam asistencija.

Bem Adebajo pobedi je doprineo sa 16 poena i devet skokova, a Kajl Lauri sa 16 poena i 10 asistencija. Posle četvrte uzastopne pobede Majami je prvi na Istoku sa dve utakmice ispred Bostona, tri meča pre kraja regularnog dela.

Toronto je pretrpeo prvi poraz u poslednjih šest utakmica, a najefikasniji su bili Fred Vanvlit sa 29 poena, osam skokova i pet asistencija i Paskal Sjakam sa 29 poena i sedam asistencija.

U ostalim utakmicama Njujork je pobedio Orlando sa 118:88 i naneo mu šesti uzastopni poraz, a San Antonio je pobedio Portland sa 113:92 i zadržao šanse za plasman u doigravanje.

Minesota je bila bolja od Hjustona 139:132, a Detroit je pobedio Indijanu sa 121:117 i ostvario treću uzastopnu pobedu. Nju Orelans je izgubio od Los Anđeles klipersa sa 100:119 i propustio priliku da se plasira u plej-in.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest