ČUVAJ SE "PANTERA": "Nećemo se na ovome zaustaviti"

V. P.

03. 04. 2022. u 19:16

TRILER na "Gripama" kompletirao je plej-of šestorku ABA lige.

ЧУВАЈ СЕ ПАНТЕРА: Нећемо се на овоме зауставити

ABA liga

FMP je trijumfom nad Splitom posle produžetka (90:85) osigurao mesto u doigravanju za polufinale i potvrdio epitet najprijatnijeg iznenađenja ove jadranske sezone.

Junak 14. pobede "pantera", kojom su umakli Studentskom centru na nedostižnu razdaljinu bio je američki plejmejker Brajs Džons sa 23 poena, devet asistencija i šest skokova.

- Nama je prognozirana borba za opstanak, po nekima čak i ispadanje, a mi smo u plej-ofu tri utakmice pre kraja - poručio je lošim prognozerima 36-godišnji trener FMP Nenad Stefanović, koji je u svojoj debitantskoj sezoni u ulozi glavnog stratega nagovestio da bi srpska košarka mogla da dobije još jednu impozantnu figuru kraj klupe. - Svima od srca čestitam, u Splitu smo ko zna koji put pokazali da nismo grupa pojedinaca, već pravi tim. Čestitke klubu, mom stručnom štabu i kompletnoj organizaciji. Mislim da smo napravili ogroman uspeh, ali znajući moju ekipu, nećemo se na tome zaustaviti.

Realno je da FMP ukorači u doigravanje sa šestog mesta, iako Igokea ima isti broj pobeda i utakmicu više. "Pantere" u preostala tri meča čekaju dueli sa favoritima (Budućnost, C. zvezda, C. Olimpija), dok "igosi" imaju zicer na svom terenu protiv Krke i gostovanje crveno-belima. Takođe, imaju i prednost u susretima sa Stefanovićevim timom.

Poznato je da su beogradski večiti rivali direktni polufinalisti, skoro izvesno Zvezda kao prva u ligaškom delu, Partizan kao drugi. Najneizvesnija je podela treće i četvrte pozicije, o čemu odlučuje foto-finiš trke Budućnosti i Cedevita Olimpije. Ljubljančani su tim sa najdužom aktivnom pobedničkom serijom u evropskoj košarci i favoriti u tri preostala meča (Cibona, Borac, FMP). Podgoričani su u slobodnom padu forme, igraće protiv dva plej-of učesnika (FMP, Zvezda), ali je na njihovoj strani bolji skor u duelima sa "zmajčekima".

Podsećamo, umesto dosadašnje takmičarske šeme, letos je uvedeno doigravanje za plasman u polufinale. Treći i šesti, odnosno četvrti i peti, odigraće plej-of serije na dve pobede. Prvoplasirani tim u ligaškom delu sastaće se u polufinalu, takođe na dva trijumfa, sa pobednikom duela 4-5, drugoplasirani sa 3-6. Kao i do sada, o jadranskom šampionu odlučivaće finalna serija na tri pobede, po sistemu 2-2-1. 

C. ZVEZDA

FMP (d)

Budućnost (g)

Borac (g)

Igokea (d)

PARTIZAN

Mega (g)

Cibona (d)

BUDUĆNOST

FMP (g)

Borac (d)

C. zvezda (d)

Split (g)

C. OLIMPIJA

Cibona (d)

Borac (d)

FMP (g)

IGOKEA

Krka (d)

C. zvezda (g)

FMP

Budućnost (d)

C. zvezda (g)

C. Olimpija (d)

*d - domaćin, g - gost

BONUS VIDEO - Piksi o utiscima sa žreba

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!