ZVEZDA IMA ZA ČIME DA ŽALI: Top osam Evrolige na dohvat ruke, ali...

Александар Илић
Aleksandar Ilić

25. 03. 2022. u 22:00 >> 22:01

CRVENA zvezda poražena je od Albe u Berlinu nakon neizvesnog duela 74:72.

ЗВЕЗДА ИМА ЗА ЧИМЕ ДА ЖАЛИ: Топ осам Евролиге на дохват руке, али...

FOTO: Tviter/KK Crvena zvezda

Utakmicu je otvorio duel Kumađea i Voltersa koji su postigli po četiri poena. U sjajan ritam ušao je Smit koji je sa sedam poena doneo prednost domaćem timu – 14:11.

Rezultatska klackalica prekinuta je serijom 7:0 domaćih (21:13), posle čega je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut. Vezao je Lo osam poena i tako doneo Albi prvu dvocifrenu prednost na meču – 24-14. Polovičan je bio Mitrović sa linije za slobna bacanja čime se i završila prva deonica (24:15).

Druga deonica počela je poenima Da Silve, da bi odmah u sledećem napadu Kalinić vratio svoj tim na dvocifren minus. Trojkama Davidovca i Dobrića, Zvezda je došla na samo minus pet (28:23).

Poenima Davidovca i Voltersa, crveno-beli su posle dužeg vremena stigli do vođstva 31-32. Promašio je Luka Mitrović dva slobodna bacanja u finišu četvrtine čime se na poluvreme otišlo sa 37:35 u korist domaćih.

Igrao se egal tokom treće četvrtine, tim Dejana Radonjića uspeo je da se vrati u život, te da u završnici deonice preokrene i u potpunosti se vrati u meč, ipak, Zvezda je imala +4, a onda je usledio neobjašnjiv pad u dva napada dozvolili su protivniku da se u potpunosti vrati. Ivanović je izgubio loptu u napadu, trebalo je da to bude poslednji napad u četvrtini, usledila je kontra i lagani poeni Zusmana, a pre toga i trojka, te je Zvezda došla u situaciju da u poslednjih 10 minuta uđe sa poenom zaostatka - 57:58.

U nastavku smo videli pravu rezultatsku klackalicu, oba tima su se smenjivala u vođstvu, a nijedan nije uspeo da se rezultatski odlepi. Alba je u poslednji minut ušla sa pet poena prednosti, a onda je Davidovac pogodio trojku, ali za više od toga tim iz Beograda nije imao snage na kraju - 74:70.

Košarkaši Monaka savladali su Baskoniju rezultatom 78:68  u meču 32. kola Evrolige.Ekipa Saše Obradovića se ovim trijumfom približala plasmanu u TOP 8 fazu takmičenja.

Alba – Crvena zvezda 74:70 (24:15, 13:20, 21:22, 16:13)

Berlin - Dvorana: Mercedes benc arena. Gledalaca: 8.202. Sudije: Luiđi Lamonika, Mehdi Difalah, Are Haliko.

ALBA: Lamers 2, Smit 17, Šulte, Nikić, Kumađe 7, Timan, Sikma 13, Lo 22, Da Silva 2, Delou 2, Matišek 2, Zusman 7.

CRVENA ZVEZDA: Vajt 4, Kuzmić 2, Volters 18, Mitrović 5, Ivanović 2, Kalinić 13, Dobrić 12, Simonović, Marković 3, Lazarević, Vudragović, Davidovac 11

Alba - Crvena zvezda (tok meča)

Četvrta četvrtina

40' Usledila je neizvesna završnica, a za nju se pobrinuo Dejan Davidovac koji je pogodio trojku i poslednjih 30 sekundi.

39' Smit je ukrao loptu Mitroviću, Lames promašio, a onda je Delov pogodio posle ofanzivnog skoka. Interesantno je da je ubacio prve poene na utakmici... Usledio je tajm-aut Dejana Radonjića pri rezultatu 70:65.

36' Zusman je snažno krenuo u prodor, isprečio mu se Marković, a sudija Lamonika je procenio da je plejmejker Zvezde napravio prekršaj. Bivši igrač Makabija je potom realizovao dva bacanja. Pogodio je potom Kalinić, a Džejlen Smit na drugoj strani održava prednost od četiri poena domaćina.

35' Volters pogađa 16. poen za 61:61, domaćin na drugoj strani ne uspeva, a potom nije precizan bio ni Marković za tri.

33' Davidovac je pogodio prve poene u poslednjoj deonici i to gotovo nakon tri minuta igre. Maodo Lo prekida post trojkom 61:59.

Treća četvrtina

30' Odlični Kumađe dobio je tehničku ranije, a sada nesportski faul, te je za njega meč završen. Kuzmić je bio precizan kod oba penala za 53:55. Pogodio je potom i Dobrić. Smit je na drugoj strani odgovorio, poen  prednosti za beogradski tim. Pred kraj četvrtine Zusman je nakon kontre poentirao  - 58:57.

29' Ponovo izjednačenje Zvezde. Kalinić pogađa za dva, a potom odlična odbrana Davidovca, novi napad za Zvezdu na 53:53. Nakon šuta Ivanovića na skok ide Kuzmić, namerno je fauliran, penali i lopta sa strane za Zvezdu.

28' Svoj 14. poen upisao je Nejt Volters koji je hitro pobegao svojim čuvarima, a "livadu" mu je napravio Kuzmić, te je nesmetano došao do koša. Kumađe je dobio tehničku grešku zbog gestikulaciji ka navijačima Crvene zvezde, koristi to Ivanović za 53:51.

27' Kalinić je odlično odigrao leđima u reketu rivala i pogodio za dva. Na drugoj strani je Sikma ostao sam na liniji za tri poena i pogodio.

25' Prve poene postigao je Stefan Marković, pogodio je plej Zvezde za tri - 45:44. Maodo Lo igra bez greške, održava svoj tim u vođstvu - 49:43.

21' Sikma pogađa još jednom, prvi promašaj Voltersa na drugoj strani, a Luka Mitrović bio je na pravom mestu.

Druga četvrtina

20' Neverovatno, četiri bacanja promašio je Luka Mitrović u završnici prvog poluvremena. Na svega jedan od šest je.  Ostaje na poluvremenu 37:35.

19' Dobrić novom trojkom vraća Zvezdu u vođstvo, potom se Sikma upisao u listu strelaca, tek nakon 20 minuta ubacio je prve poene, a nakon toga Mitrović je promašio dva penala, a na drugoj strani Maodo vezuje četiri poena za 37:35.

16' Zvezda je ponovo u igri, deseti poen upisuje Nejt Volters. Fantastična igra Zvezdinog košarkaša u prvom poluvremenu, još bitnije šutira bez promašaja pet od pet - 31:27. Zvezda trojkom Davidovca stiže na poen zaostatka 31:30.

15' Uzvratio je sada Smit sa distance za 31:23, isključivo se u nekoliko poslednjih napada šutira za tri na obe strane.

14' Nakon odlične akcije "višak" je napravio Ognjen Dobrić koji upisuje drugu trojku u nizu za goste.

13' Prvu trojku za Zvezdu pogodio je Dejan Davidovac - 28:20.

12' Usledilo je nekoliko grešaka na obe strane. Da Silva i Kalinić su pogađali, a potom i Kumađe 28:17.

11' Crvena zvezda došla je do lopte na polovini Albe nakon ubacivanja u igru, ipak, vreme nije otpočelo, te je došlo do nešto dužeg prekida meča kako bi tehnički problemi bili otklonjeni.

Prva četvrtina

10' Maodo pogađa drugu trojku za prvo dvocifreno vođstvo Albe. Pogodio je potom Ivanović jedan penal za 24:25.Tim rezultatom je i završena prva četvrtina.

9' Mini serija Berlinaca 5:0 naterala je vidno iznerviranog Dejana Radonjića da zatraži minut odmora.

8' Nepromišljeno je Nejt Volters reagovao pri kontri domaćeg sastava, faulirao je Maoda pri prenošenju lopte - nesportski faul. Nemački tim pogodio je ri trojke, a sada nakon penala -19:13.

7' Džejlen Smit postiže svoj sedmi poen, imao je i dve asistencije do sada, glavna je figura u igri domaćeg sastava, a za sada nema Zvezda rešenja za njega. Volters pogađa četvrti put iz isto toliko pokušaja 14:13.

5' Polovičan je bio Kalinić sa penala. Potom faul u napadu dosuđen je Smitu, novi napad za Zvezdu. Novi poeni, četvrti put iz kontre, Kalinić vraćaZvezdu u vođstvo, a Zusman na drugoj strani upravo preko ruke Kalinića pogađa drugu trojku za Nemce 12:11.

4' Fantastična blokada Dobrića, usledila je brza kontra koju Volters kruniše poenima, Džejlen Smit nakon četiri minuta igre upisuje peti poen  - 9:8.

3' Kumađe je još jednom bio precizan, potom i Smit. Vajt promašuje za tri na drugoj strani. Dosta trčanja na startu meča, Zvezda drži korak, a nove  poene upisao je iz kontre Ognjen Dobrić 6:6.

1' Kuzmić je promašajem počeo meč, dok je na drugoj strani precizan bio Kumađe, a potom na drugoj strani i Volters - 2:2.

UOČI MEČA

U duelu koji se igra u "Mercedes benz areni", treneru Dejanu Radonjiću nedostajaće udarni defanzivni bekovski tandem - Ostin Holins i Branko Lazić.

- Idemo u goste Albi, u dobroj su formi, pokazali su tokom sezone da mogu da igraju na vrhunskom nivou, smatram da su jedan od boljih mečeva odigrali protiv nas u Beogradu, kada su nas zasluženo pobedili. Idemo u Berlin značajno oslabljeni, sa timom koji nam je na raspolaganju, probaćemo da damo sve od sebe da vidimo šta možemo u tom duelu, svesni činjenice da igramo protiv odličnog protivnika. Moramo da izvučemo sve iz sebe i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak ističe da će ekipa morati da se adaptira na date okolnosti.

- Potrebno je da se adaptiramo na situaciju u kojoj se nalazimo, jer smo u jako kratkom periodu ostali bez dva jako važna igrača. Imali smo dobru situaciju, gde smo bili u dobrom ritmu igrama koje smo pokazali, sada treba da se pregrupišemo opet i da u ovim okolnostim pokušamo da izvučemo maksimum iz ove situacije. To nas malo uslovljava, igrali smo meč protiv Cibone u tim okolnostima, koji nije bio dobar pokazatelj s obirom na okolnosti pre meča i stanje u kojem smo bili. Treba videti kako ćemo mi da izgledamo, znamo da je rival dobar, ima veliki potencijal i dobru igru. Ekipa su koja igra na visokom nivou, imaju puno dobrih elemenata i odbranu na koju moramo da se adaptiramo. Probaćemo u tim okolnostima da damo svoj maksimum.

Raspored nije naklonjen Zvezdi gostovanje Albi, Bajernu i Žalgirisu i meč sa Efesom kod kuće

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)