KAO STEF KARI: Nedović imao nestvarno zagrevanje, a onda nastavio sa bravurama (VIDEO)

D. N.

01. 03. 2022. u 22:39

BILO je mnogo velikih šutera u NBA ligi, Stef Kari je definitivno među najboljima svih vremena, što je i pokazao čak i na nedavnom zagrevanju, ali ga je jedan srpski as, čini se, po pripremi za meč - nadmašio.

КАО СТЕФ КАРИ: Недовић имао нестварно загревање, а онда наставио са бравурама (ВИДЕО)

foto Evroliga

Stef Kari ume i pogodiće sa bilo koje pozicije na parketu, nekada će "potrošiti malo više lopti" nego drugi, ali lakoća s kojom ubacuje loptu u koš stvarno ume da zadivi.

To je i pokazao tokom vikenda uoči meča sa Dalasom u "Orakl areni" kada je, pre nego što je Golden Stejt je izgubio od Dalasa i neverovatnog Luke Dončića, izveo zagrevanje koje su gledali milioni ljudi širom sveta.

Sa pravom, jer je Kari počeo da daje koš za košem udaljavajući se od obruča, sve do polovine terena, a onda se i vrati do reketa - sve bez promašaja. Ali...

Nemanja Nedović je pred večerašnju utakmicu Evrolige između Panatinaikosa, za koji on nastupa, i Žalgirisa, "otišao korak dalje".

Zapravo, zagrevao se tako što je, stojeći skoro kod centra, nepogrešivo pogađao dalekometne trojke:

Nedović je možda i "uzeo pelcer" od Karija dok je i sam igrao s njim u Golden Stejtu - srpski as je, podsetimo, član Voriorsa bio u sezoni 2013/2014, posle koje je prešao u Valensiju, a onda proveo tri godine u Unikahi, te dve u Olimpiji Milano pre nego što je obukao dres atinskih zeleno-belih 2020.

Nedović najbolji u porazu

Naš košarkaš je bio najbolji akter pomenute utakmice, ali je njegova ekipa izgubila - Žalgiris je, pre svega zahvaljujući fantastičnoj prvoj deonici koju je dobio sa 10:29, na kraju trijumfovao sa 83:96.


U ovom duelu ekipa sa začelja evroligaške tabele (Litvanci su poslednji, 18., sa učinkom 6-19, a Panatinaikos 16. sa 7-18), Nemanja Nedović je bio najefikasniji: srpski reprezentativac je postigao 23 poena, šutirao je za dva 3/6, za tri 4/9, a imao je i tri asistencije, te dva skoka i po jednu osvojenu lopti i blokadu. 

Ulanovas sa 22 poena, te Žofri Loverrn sa 17 poena i 12 skokova, bili su najistaknutiji pojedinci u timu Žalgirisa.

U drugom meču večeri, Makabi je sa 94:93 savladao Baskoniju, sprečivši je da u poslednjem napadu šutem za tri poena izbori produžetak (fauliran je Vejd Boldvin, a on pogodio oba slobodna bacanja i postavio konačan rezultat). Nunal i Žižić sa po 21 poenom, te Vilbekin sa 17 bili su najbolji u ekipi iz Tel Aviva, a Boldvin sa 27 najefikasniji igrač utakmice.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA NVP - Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade