JOKIĆ OSTAVIO AMERE U ČUDU: Nikolina izjava o kojoj se priča

Novosti online

31. 01. 2022. u 09:15

KOŠARKAŠI Denvera pobedili su prošle noći u gostima ekipu Milvokija sa ubedljivih 136:100, uz još jednu dobru partiju Nikole Jokića kojem je nedostajao jedan skok za 13. tripl-dabl u sezoni.

ЈОКИЋ ОСТАВИО АМЕРЕ У ЧУДУ: Николина изјава о којој се прича

Foto: AP

Aktuelni MVP NBA lige je postigao 18 poena, uz 15 asistencija i devet skokova za samo 28 minuta na parketu.

- Super utakmica za nas, šutirali smo i imali smo sjajne procente. Imali smo dosta asistencija i samo devet izgubljenih lopti. Savršena utakmica, teško nas je dobiti kada igramo ovako. Jedna od naših boljih utakmica otkako sam došao u Denver, dali smo 136 poena - rekao je Nikola Jokić

Srpski centar je prokomentarisao i svoj odnos sa Janisom Adetokumbom.

- Mislim da svi mi strani igrači imamo neku vrstu povezanosti. Ne znam šta je to tačno... Dolazimo iz različitih zemalja, možda je to konekcija. On i njegov brat su sjajni momci, uradili su neke fantastične stvari u Milvokiju. To je neko na koga možete da gledate kao uzora. Cenim ga. Stavlja toliko pritiska na protivnike i odvlači pažnju na sebe, otvara saigrače.

U publici je bilo dosta navijača iz Srbije, a jedna novinarka prebrojala je da je na tribinama videla ukupno 17 zastava naše zemlje.

- Naravno, mnogo mi je značilo, zna se koliko mi podrška ljudi iz Srbije znači. Uvek je velika čast igrati ispred njih. Videti zastave, čuti naš jezik i navijanje, uvek je mnogo lepo.

Na kraju, novinare je zanimalo da li Jokić više uživa kada poentira ili kada asistira. A onda ih je Srbin ostavio u čudu.

- Moj nekadašnji trener je rekao da poeni čine jednu osobu srećnom, a da asistencija čini dve osobe srećnim. Sjajno je asistirati - zaključak je Nikola, a baš ta poslednja rečenica je oduševila Amere koji još jednom ističu u prvi plan skromnost srpskog košarkaša.

Dok se svi utrkuju da ubace što više poena, Jokiću je prioritet da asistira, pa je definitivno možda i najbolji centar asistent koga je NBA liga ikada videla.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024