KOŠARKAŠKA DRAMA: Partizan se u poslednjem minutu provukao protiv ABA "fenjeraša"

Novosti online

15. 01. 2022. u 20:51

PARTIZAN je u dramatičnoj završnici izbegao poraz u ABA ligi, u čijem je 16. kolu u Podgorici savladao ekipu Studentskog centara sa 83:93 (24:22, 19:19, 24:20, 16:32) .

КОШАРКАШКА ДРАМА: Партизан се у последњем минуту провукао против АБА фењераша

SC Derbi

Da neće biti lako crno-belima, pokazalo je već i prvo poluvreme, u kome je početno vođstvo crno-belih brzo "nestalo", a prednost domaćina trajalo sve do pred veliki predah.

 

I, iako je ekipa Željka Obradovića izvrsno šutirala (14/19 za dva, a 3/8 za tri poena), i iako su u njoj trojica igrača bila prilično raspoložena za igru - Lesor (do osam poena stigao uz samo jedan promašaj iz pet pokušaja), Panter (sedam poena, uz 2/4 iz igre), Glas (3/3 za šest poena), odlično im je parirao i podgorički tim.

Studentski centar je, naime, samo za nijansu slabije šutirao (12/18 za dva, a 4/14 sa distance), ali imao više skokova (15:12), a manje izgubljenih lopti (6-7). Otuda i vođstvo domaćina od 43:41 na predahu pred treću deonicu, koja je donela nove razloga za glavobolju Obradovića, jer se došlo i do deficita od 52:44. Pa ipak, serijom 12:2, Partizan se potpuno vratio u život, poveo minimalno i u 33. minutu, te je tada otklonjena i poslednja dilema da ća ovaj meč imati "mirnu" završnicu.

SC Derbi

U nju se ušlo uz nerešen rezultat (76:76) što je Mur, na početku 37. minuta, trojkom promenio u najveću prednost Partizana u drugom poluvremenu. On je pogodio sa ruba reketa i u narednoj akciji, ali je na drugoj strani terena sve vreme parirao Kamenjaš, pa je drama dostigla vrhunac. Rešena je u poslednjem minutu, kada je uz 82:83 na semaforu posle penala Kevina Pantera, Pavličević promašio trojku, a Smailagić uočio Ledeja u desnom uglu, odakle je trojka pomenutog igrača Partizana donela nenadoknadivih +4 crno-belima. Igra KK Studentski centar se tada potpuno raspala, pa su crno-beli u završnih 50-ak sekundi izgradili +10, što je na kraju i bila razlika kojom su dobili ovaj, do 40. minuta, veoma napet meč.

Statistika

Panter sa 17, Mur sa 15, Avramović sa 14, te Lesor i Ledej sa po 12, došli su do dvocifrenog košgeterskog učinka u Partizanu, s timda je Kevin Panter imao najveći indeks korisnosti (26) usled činjenice da je ostvario i četiri asitsencije, te po tri skoka i osvojene lopte. Kod domaćina su bolji od ostalih bili Kamenjaš (20 poena) i Edvards (18)

ABA tabela i šta sledi dalje


Posle ovog meča, Partizan je ostao drugi na tabeli ABA lige, sa učinkom 12-3, od čega je bolja samo Crvena zvezda (13-1), dok je Studentski centar došao do učinka 6-8, koji ga je sa 11. podigao na deseto mesto regionalnog nadmetanja.

U sledećoj, 17. rundi ABA lige, Partizan će u subotu, 22. januara, ugostiti Cibonu.


BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri