CRVENO I ZA ŽALGIRIS? Malo verovatno da će košarkaši Zvezde pravo iz karantina krenuti u Litvaniju

V. PRERADOVIĆ

09. 01. 2022. u 22:23

DVE evroligaške i jedna jadranska utakmica Crvene zvezde trenutno se nalaze u takmičarskom "karantinu", uskoro bi mogla da im se pridruži i treća iz rasporeda elitnog klupskog takmičenja.

ЦРВЕНО И ЗА ЖАЛГИРИС? Мало вероватно да ће кошаркаши Звезде право из карантина кренути у Литванију

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Već su odloženi dueli sa Fenerbahčeom iz 19. kola i Real Madridom iz 20, koji je trebalo da bude odigran 11. januara u Beogradu. S obzirom na to da je ove nedelje u rasporedu dupli evroligaški program, pod velikim znakom pitanja je i gostovanje Žalgirisu u 21. kolu zakazano za 13. januar u Kaunasu.

Čak desetorica igrača crveno-belih dobila su pozitivne nalaze testiranja. Prvi je Nikola Kalinić koji je otišao u karantin prvog dana nove godine. Potom su, po povratku sa utakmice u Splitu, potvrde o virusnoj infekciji stigle za još osmoricu prvotimaca - Branka Lazića, Luku Mitrovića, Ostina Holinsa, Nejta Voltersa, Ognjena Dobrića, Stefana Markovića, Marka Simonovića i Majka Cirbesa. Istovremeno i za glavnog trenera Dejana Radonjića, njegovog prvog pomoćnika Gorana Boškovića i člana stručnog štaba Nikolu Birača.

Poslednji prijavljen slučaj odnosi se na Dejana Davidovca, koji je u izolaciji od 8. januara.

U pokušaju da se odupre novom virusnom talasu i izbegne scenario privremenog stopiranja sezone, Evroliga je izmenila kovid-protokol i odlučila da period karantina skrati sa 14 na sedam dana. Shodno tome, Kaliniću je istekla mera izolacije, do utorka će taj uslov ispuniti još osmorica igrača, takođe i članovi stručnog tima kluba s Malog Kalemegdana.

Uprkos tome, nije realno očekivati da će se crveno-beli praktično pravo iz karantina zaputiti u Kaunas na utakmicu 21. kola sa Žalgirisom. Znatno je izvesnije da će se i taj meč naći na već dugoj listi otkazanih, zbog čega je Evroliga na velikim mukama. Kada se tome dodaju i odložene utakmice nacionalnih šampionata, nameće se zaključak da će biti đavolski teško presložiti inače prenatrpan kalendar klupskih takmičenja.

Otkazana četiri meča 20. kola

OTKAZANE su već četiri utakmice predstojećeg 20. kola Evrolige, koje je na programu 11. i 12. januara.

Osim meča Crvene zvezde i Real Madrida, odloženi su i dueli Zenit - Asvel i Monako - Uniks na zahtev ruskih klubova, koji nisu u mogućnosti da obezbede minimum od osam igrača. Otkazana je i utakmica Baskonija - Efes, jer su igrači baskijskog tima i dalje u karantinu po važećem protokolu u Španiji.

Podsetimo, korona je uslovila da se otkaže celo 19. kolo.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024