REČI KOJE ODJEKUJU SRBIJOM: Tomašević: Svaki igrač Partizana treba da 50% plate uplati Željku Obradoviću

Novosti online

27. 12. 2021. u 14:37

ŽELjKO Obradović, najtrofejniji trener Evrolige, digao je ovdašnju košarkašku javnost "na noge" kada se vratio u Partizan posle tri decenije od evropskog pohoda s crno-belima, a sada je tu javnost prilično "zatalasao" i bivši reprezentativac naše zemlje Dejan Tomašević.

РЕЧИ КОЈЕ ОДЈЕКУЈУ СРБИЈОМ: Томашевић: Сваки играч Партизана треба да 50% плате уплати Жељку Обрадовићу

FOTO: KK Partizan/Drgana Stjepanović/ABA liga

Tomašević je u dva navrata bio šampion sveta, tri puta prvak Evrope i ima olimpijsko srebro sa reprezentacijom. Sa tri različita kluba je bio šest puta šampion Jugoslavije. Osvojio je Evroligu i tadašanji ULEB kup. Bio je šampion i osvajač kupa u Španiji i Grčkoj. Bio je MVP Evrolige, dva puta član idelane petorke prestižnog takmičenja, MVP finala ULEB kupa i osvojio još gomilu individualnih priznanja.

U Španiji ga posebno cene, gde je sa uspehom nosio dres Baskonije i Valensije. U razgovoru za tamošnje medije se prisetio nekih zanimljivih detalja iz karijere. Među prvim transfera iz Crvene zvezde u Partizan.

- Uvek sam govorio da je to bio najvažniji transfer u mojoj karijeri. Kada sam prešao iz Crvene zvezde u Partizan bilo je to čudno samo po sebi, ali danas je to mnogo teže za igrače. U današnjoj situaciji i sa svime što znam, ne bih to opet uradio - kaže Dejan Tomašević, a prenosi "Mocart sport".

Dejan Tomašević / FOTO: KSS

Podsetio je i da je sportom, ipak, krenuo da se bavi upravo u Partizanu.

- Igrao sam fudbal nekoliko meseci u Partizanu i onda proveo pet godina u Zvezdi za koju mi je navijala cela familija. Verovatno sam jedini koji je igrao fudbal i košarku u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Prisetio se i leta 2005. godine kada je poslednji put bio član reprezentacije na onom nesrećnom šampionatu Evrope koje je organizovano u našoj zemlji. 

- Tog leta 2005. sam obećao supruzi da ću da odmorim. Krenuli smo na more u Grčku i u toku putovanja me je pozvao tadašnji selektor Željko Obradović. Još ranije sam mu rekao da ne mogu da se odazovem reprezentaciji i tada mi je rekao da me razume. Ali ovoga puta mi je rekao da sam neophodan njemu i reprezentaciji. Predomislio sam se i okrenuo se nazad. Jednostavno, ne možete da odbijete Željka Obradovića. Svaki igrač kojeg dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 odsto svoje plate jer će toliko napredovati kod njega - istakao je Dejan Tomašević, a prenosi "Mocart sport".

Bonus video: Željko Obradović i izjava posle nedavnog "večitog derbija"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)